Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Fredrik Reinfeldt tillhör själv gruppen av vita män som har det väldigt bra.
Fredrik Reinfeldt tillhör själv gruppen av vita män som har det väldigt bra.

Reinfeldt; "Vi har mycket låg arbetslöshet"

Publicerad: 2012-05-15

Statsminister Fredrik Reinfeldt förklarade under gårdagen varför Sverige inte har stor arbetslöshet, och varför det samhällspolitiska läget är gynnsamt.

På frågan om arbetslösheten förklarar Fredrik Reinfeldt för Svenskbladet;
- Om man bortser från gamla personer som kanske har lite äldre och irrelevant utbildning som inte är gångbar idag, samt ungdomar som saknar utbildning, så är arbetslösheten låg.

- Om man sen också räknar bort alla invandrare från statistiken så har vi inte alls hög arbetslöshet, förtydligar Reinfeldt.

Som en direkt följd finns det heller inga fattiga människor i Sverige menar statsministern,
- Det finns inga fattiga människor i dagens Sverige, om man tittar på vita människor som bor i Djursholm och Lidingö som bor i villa med stadsjeep så finns det mycket få fattiga människor i Sverige.

Deduceringsteorin är inte enbart applicerbar på arbete och inkomst, statsministern menar att även andra delar av samhället går att se på ett liknande vis;
- Vi har väldigt få sjuka och utförsäkrade människor i Sverige, särskilt om man räknar bort alla dom som ligger inlagda på sjukhus eller som äter medicinering, då finns det mycket få sjuka i Sverige, förklarar statsministern.

På frågan ifall statsministern är rädd för att förlora nästa val till oppositionen som med färska siffror för Socialdemokraterna visar ett stort övertag förklarar han;
- Det är ingen fara, ifall man bortser från S-väljarna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet så är det mycket få personer som inte kommer rösta på oss.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SVT
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 23 kommentarer

Babbar kommer, babbar går
När man ju frivilligt låter 100.000 babbar om året resa inb och få PUT, så får man väl vackert räkna in dem i arbetslösheten också, då de hellre försörjer sig med att råna och lyfta bidrag.

Sven Svensson, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Arbetarpartiet
Helt rätt. Och alla vet dessutom att den enda anledningen till att vi har arbetslöshet är att de som inte jobbar är latmaskar som inte har jobb bara för att de helt enkelt inte vill jobba. Annars är det självklart bara att ta ett jobb, eller hur? Så alla arbetslösa får skylla sig själva, så enkelt är det. För övrigt borde offentlig prygel av arbetslösa, då främst invandrare och andra "utsatta" grupper, införas. Så att de lär sig veta hut.

Norberg, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Snackar bara skit!
Can't tell if serious

Hmmm, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

jaja
jaja han den flintskalliga mannen som visas överallt snackar bara massa flum vem är han egentligen vad vill han mig

Bengt i backen, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

På mitt jobb
På mitt jobb så är det ingen som är arbetslös. Jag har heller aldrig träffat någon arbetslös på mina jobb. Så herr Statsminister gör ett helt korrekt uttalande, enligt mig.

Mellanchef p SSAB, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank