Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Fredrik Reinfeldt tillhör själv gruppen av vita män som har det väldigt bra.
Fredrik Reinfeldt tillhör själv gruppen av vita män som har det väldigt bra.

Reinfeldt; "Vi har mycket låg arbetslöshet"

Publicerad: 2012-05-15

Statsminister Fredrik Reinfeldt förklarade under gårdagen varför Sverige inte har stor arbetslöshet, och varför det samhällspolitiska läget är gynnsamt.

På frågan om arbetslösheten förklarar Fredrik Reinfeldt för Svenskbladet;
- Om man bortser från gamla personer som kanske har lite äldre och irrelevant utbildning som inte är gångbar idag, samt ungdomar som saknar utbildning, så är arbetslösheten låg.

- Om man sen också räknar bort alla invandrare från statistiken så har vi inte alls hög arbetslöshet, förtydligar Reinfeldt.

Som en direkt följd finns det heller inga fattiga människor i Sverige menar statsministern,
- Det finns inga fattiga människor i dagens Sverige, om man tittar på vita människor som bor i Djursholm och Lidingö som bor i villa med stadsjeep så finns det mycket få fattiga människor i Sverige.

Deduceringsteorin är inte enbart applicerbar på arbete och inkomst, statsministern menar att även andra delar av samhället går att se på ett liknande vis;
- Vi har väldigt få sjuka och utförsäkrade människor i Sverige, särskilt om man räknar bort alla dom som ligger inlagda på sjukhus eller som äter medicinering, då finns det mycket få sjuka i Sverige, förklarar statsministern.

På frågan ifall statsministern är rädd för att förlora nästa val till oppositionen som med färska siffror för Socialdemokraterna visar ett stort övertag förklarar han;
- Det är ingen fara, ifall man bortser från S-väljarna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet så är det mycket få personer som inte kommer rösta på oss.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SVT
Annons
Helfoder för hund och baby