Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
1 Oktober 2023
 
Fredrik Reinfeldt tillhör själv gruppen av vita män som har det väldigt bra.
Fredrik Reinfeldt tillhör själv gruppen av vita män som har det väldigt bra.

Reinfeldt; "Vi har mycket låg arbetslöshet"

Publicerad: 2012-05-15

Statsminister Fredrik Reinfeldt förklarade under gårdagen varför Sverige inte har stor arbetslöshet, och varför det samhällspolitiska läget är gynnsamt.

På frågan om arbetslösheten förklarar Fredrik Reinfeldt för Svenskbladet;
- Om man bortser från gamla personer som kanske har lite äldre och irrelevant utbildning som inte är gångbar idag, samt ungdomar som saknar utbildning, så är arbetslösheten låg.

- Om man sen också räknar bort alla invandrare från statistiken så har vi inte alls hög arbetslöshet, förtydligar Reinfeldt.

Som en direkt följd finns det heller inga fattiga människor i Sverige menar statsministern,
- Det finns inga fattiga människor i dagens Sverige, om man tittar på vita människor som bor i Djursholm och Lidingö som bor i villa med stadsjeep så finns det mycket få fattiga människor i Sverige.

Deduceringsteorin är inte enbart applicerbar på arbete och inkomst, statsministern menar att även andra delar av samhället går att se på ett liknande vis;
- Vi har väldigt få sjuka och utförsäkrade människor i Sverige, särskilt om man räknar bort alla dom som ligger inlagda på sjukhus eller som äter medicinering, då finns det mycket få sjuka i Sverige, förklarar statsministern.

På frågan ifall statsministern är rädd för att förlora nästa val till oppositionen som med färska siffror för Socialdemokraterna visar ett stort övertag förklarar han;
- Det är ingen fara, ifall man bortser från S-väljarna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet så är det mycket få personer som inte kommer rösta på oss.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SVT
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev