Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
16 Juni 2024
 
Rättegången inte lika kul som väntat.
Rättegången inte lika kul som väntat.

Rättegången mot Piratebay skittrist

Publicerad: 2009-02-26

Rättegången mot huvudmännen bakom Piratebay startade under stor mediebevakning och hype på måndagen den 16:e Februari. Intresset var då stort att följa rättegången, både på plats, via direktsändning på Sveriges Televisions hemsida, samt via så kallade mikrobloggar direkt från rättegången.

Dock har det nu visat sig att rättegången, är tråkig, inte bara Piratebay-rättegången utan även helt vanliga rättegångar är mördande tråkiga. Tidigare så entusiastiska personer har nu övergett rättegången i drivor.

Göran Westerlund 22, är en av de många personer som valde att följa rättegången via SVT:s direktsändningar;

- Jag har kommit på en sak, jag är intresserad av utkomsten av rättegången. Men att följa själva rättegången, via radio, TV eller blogg, nä då skulle jag hellre ägna tiden åt att rensa torkade bajskluttar ur rumpan på kinesiska hängbukssvin, eller något annat mer intressant än rättegången.

Neeal Chowdry 20, uttrycker en liknande åsikt;

- Jag förstår inte vad jag förväntade mig av det här, det här är ju bara en massa människor som sitter i en sal och pratar om tråkiga saker. Vem påstod att det här skulle vara intressant eller roligt? Allvarligt, jag somnar när jag lyssnar på det där, fem minuter in på gårdagens förhör med Peter Sunde Kolmisoppi så däckade jag på direkten, berättar Chowdry.

De 40 platser som är öppna för allmänheten i rättegångssalen på Flemminggatan 14 gapar nu tomma efter att besökarna insett att rättegången faktiskt är fantastiskt tråkig.

- Möjligheten att ha laptop med sig har förstås gjort att spontana nätverksspel kommit igång som Unreal Tournament, men det är rätt obekvämt att sitta och spela på det viset, så de flesta gick hem istället, berättar vaktmästaren Patrik Fornstedt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev