Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Rättegången inte lika kul som väntat.
Rättegången inte lika kul som väntat.

Rättegången mot Piratebay skittrist

Publicerad: 2009-02-26

Rättegången mot huvudmännen bakom Piratebay startade under stor mediebevakning och hype på måndagen den 16:e Februari. Intresset var då stort att följa rättegången, både på plats, via direktsändning på Sveriges Televisions hemsida, samt via så kallade mikrobloggar direkt från rättegången.

Dock har det nu visat sig att rättegången, är tråkig, inte bara Piratebay-rättegången utan även helt vanliga rättegångar är mördande tråkiga. Tidigare så entusiastiska personer har nu övergett rättegången i drivor.

Göran Westerlund 22, är en av de många personer som valde att följa rättegången via SVT:s direktsändningar;

- Jag har kommit på en sak, jag är intresserad av utkomsten av rättegången. Men att följa själva rättegången, via radio, TV eller blogg, nä då skulle jag hellre ägna tiden åt att rensa torkade bajskluttar ur rumpan på kinesiska hängbukssvin, eller något annat mer intressant än rättegången.

Neeal Chowdry 20, uttrycker en liknande åsikt;

- Jag förstår inte vad jag förväntade mig av det här, det här är ju bara en massa människor som sitter i en sal och pratar om tråkiga saker. Vem påstod att det här skulle vara intressant eller roligt? Allvarligt, jag somnar när jag lyssnar på det där, fem minuter in på gårdagens förhör med Peter Sunde Kolmisoppi så däckade jag på direkten, berättar Chowdry.

De 40 platser som är öppna för allmänheten i rättegångssalen på Flemminggatan 14 gapar nu tomma efter att besökarna insett att rättegången faktiskt är fantastiskt tråkig.

- Möjligheten att ha laptop med sig har förstås gjort att spontana nätverksspel kommit igång som Unreal Tournament, men det är rätt obekvämt att sitta och spela på det viset, så de flesta gick hem istället, berättar vaktmästaren Patrik Fornstedt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Nice
Putin Aprroves

Vladimir Vladimovitch Putin, (för 28 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Dumt
Du är bäst!

Haha, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Dumt
Jävla pucko, artiklarna på denna sida är ju inte seriösa.. Krävs ju inte ett geni för att se det, krävs dock någon hemskt efterbliven för att inte se det..

...., (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dumt
Förstår inte vad folk väntade sig. Det handlar ju om en rättegång så det är klart att det är en hel del pratande. Är man intresserad av fildelningsdebatten så är det så klart intressant att lyssna på rättegången i sin helhet.

Sven, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Trött
Tråkigt är det minsann mellan varven... jag skippade idag, men sedan insåg jag att Professor Roger Wallis var där, och genast blev det livat i luckan. Wadsten skrek, Danowsky blev sur, och Pontn ville inte tro att han var professor. Nästan så det blev väckelsemöte.

Donald, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank