Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Gertruds personliga assistent Fatima klipptes bort från SD:s reklamfilm.
Gertruds personliga assistent Fatima klipptes bort från SD:s reklamfilm.

Personlig assistent censurerad i SD-reklam

Publicerad: 2010-09-04

Det har nu framkommit att Sverigedemokraterna har censurerat sin egen reklamfilm genom att klippa bort en personlig assistent med invandrarbakgrund. Den medverkande pensionären är nämligen en av de många äldre som genom kommunen tilldelats en personlig assistent, varav en betydande del är just invandrarkvinnor.

Den 33-åriga personliga assistenten Fatima Chabobii med ursprung från Somalia klipptes helt sonika bort efter att man spelat in diverse scener. Den pensionär som är med i SD:s reklamfilm, Gertrud Landin 83, är förtvivlad över det som hänt;
- Fatima är fantastisk, jag skulle inte klara mig utan henne, hon arbetar hårt och hjälper mig varje dag.

Gertrud förklarar att filmscenerna krävde flera omtagningar och att hon och Fatima fick gå över ett golv framåt sakta;
- Sedan min höftledsoperation har jag väldiga problem med att gå, även med rullator så behöver jag Fatima till hjälp i annat fall kommer jag ingen vart.

Hon beklagar dessutom hela sin medverkan i SD:s reklam och berättar om situationen;
- Hela reklamfilmen är förskräcklig! Jag blev kontaktad av en anonym man på äldreboendet som frågade ifall jag ville medverka i en reklam för kattmat! Som betalning skulle jag få kattmat för ett helt år både för mig och katten.

- Såhär efter inspelningarna kan jag se att de har klippt bort både katten och Fatima! Det här är förskräckligt, Fatima är ju invandrare och betalar skatt för allt sitt hårda arbete som personlig assistent. De skattepengarna går ju både till min och andras pension.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 11 kommentarer

Visst händer det
Sd tycker jag får göra vilken film de vill. Censurera filmen som de själva vill ha den. Det har ju betalat och ska få bestämma budskapet. Vem av er vet varför Fatima blivit bortklippt. Jag har själv arbetat som personlig assistent bla på www.fråsunda.se, www.scandikinternational.se och www.personligassistent.nu och rasistiska beteenden är ganska vanliga, tyvärr. Den branschen är liksom indelad i två olika läger, en vit och en mörk, om ni förstår vad jag menar.

Neutral, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

*ASG*
Jag la in den på min blogg och spred den via twitter och två (!) personer ringde, flera mailade och twittrade, för att klaga på att jag sprider förtal. En ville stämma mig för att jag ljuger! Nog för att Sd ogillar min blogg men det var första gången nån letat efter mitt nummer och RINGT mig. Och två stycken också. tala om läsarstorm! http://ligator.wordpress.com/2010/09/06/personlig-assistent-censurerad-pa-sverigedemokraternas-valfilm/ Bra gjort. /Torbjörn

Torbjörn Jerlerup, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Haha
Så komiskt att folk inte fattar att hela den här sidan inklusive denna "artikel" inte är något annat än satir och ren humor!! Lite som tv4:as "Parlamentet".. :D vissa saker är fantastiskt kul!

Eriksson, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Inspelad i Danmark och där var inte Gertrud
Men filmen är ju inspelad i Danmark ... Vilken påhitt av denna skräpblogg!

SO , (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Montage
Fan du är intelligent Varg i Veum, om du kan läsa sidans titel också och sen kollar runt lite på artiklar och kommentarer så kanske du kommer till insikt om något mer. Men det är klart Sverigedemokrater har ju lite svårt för ironi så det kan nog ta ett tag innan insikten infinner sig...

G-Addict, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank