Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Åkesson vill att byggnader ska vara i samklang med byggnadstraditionen i Skandinavien.
Åkesson vill att byggnader ska vara i samklang med byggnadstraditionen i Skandinavien.

Åkesson; "Osvenska byggnader ett hot mot vår kultur"

Publicerad: 2011-01-16

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson uppger i en intervju med lördagsekot att han inte vill se några moskébyggen i Sverige samt att han betraktar Miljöpartiet som ett extremistparti.

Jimmie Åkesson menar att nya byggnader i Sverige ska passa in med byggnadstraditionen, detta för att värna om den skandinaviska kulturen;
- Det svenska samhället är under angrepp, dessa islamska moskéer hör inte hemma i ett land som Sverige, gradvis förlorar vi vår identitet. Det är bara en tidsfråga innan man inte kan se McDonalds gyllene bågar på grund av alla hundratals moskéer som förstör statsbilden.

- Om vi inte hindrar detta kommer snart islamska sedvänjor att ersätta våra svenska traditioner med midsommarafton, Kalle Anka på julafton och fredagsmys med tacos.

Sverigedemokraterna är inte ensamma om att ha åsikter om moskéer. Högerpartier i Europa, bland annat La Lega Nord i Italien och BNP, British National Party i Storbritannien, har uttryckt sympati för det Schweiziska minaretsförbudet vilket man menar kommer att stävja det muslimska inflytandet i Europa.

Jimmie Åkesson menar att det islamska inflytandet snart kommer att genomsyra hela den svenska kulturen;
- När jag slår på min TV en vardagskväll vill jag inte se något konstigt islamskt program, jag vill se David Letterman, 24, Simpsons, Extreme Makeover och Family Guy.

Åkesson avfärdade även att han skulle vara främlingsfientlig eller någon sorts rasist;
- Mainstreampressen anklagar mig ofta för att vara rasist. Det är inte sant en av mina allra närmaste vänner är en man som har en svart man som kompis, han är riktigt riktigt svart, sådär blåsvart liksom.

Svenskbladets chefredaktör Birger Ollonborg har kommenterat intervjuen;
- Vi hade tänkt skämta om Sverigedemokraternas uttalande att Miljöpartiet är ett extremistparti. Men det uttalandet är ett sånt jävla skämt i sig att vi lät bli.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: dn zirkus
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam