Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Håkan Juholt tycker att allting känns bra precis hela tiden.
Håkan Juholt tycker att allting känns bra precis hela tiden.

Juholt omotiverat positiv till alla sorters motgångar

Publicerad: 2011-10-13

Håkan Juholt tycks för det otränade ögat onekligen ha ett grymt oflyt just nu. Han verkar inte bara ha ett grundläggande problem med var han egentligen bor och vem som ska betala, han vill heller inte förknippa kvinnan han lever med med något av de etablerade uttrycken sambo, iblandbo eller särbo när han blev föreslagen som partiledare. Han drog dråpligt till med att det var en "kulbo" istället. 

Svenskbladet bestämde sig för att reda ut begreppen.

- Så är det ju, det är ju kul precis allting. Kul som i kulbo, hajar du, skrockar Juholt lätt uppspelt när vi slutligen når honom för en kommentar under dessa pressade dagar.

- Pressade?! avbryter Juholt vår utsände och kontaterar nästan genom med ett teddybjörnenfredriksson-betryggande lugn:

- Nej, du. Jag är en glad människa. Liksom kungen föredrar jag att vända blad när det blir jobbigt. Det blir så mycket roligare och man blir så mycket gladare då.

Vi hinner inte ens ställa honom några frågor när myskavalkaden översköljer oss - likt en silverrygg som övervakar sin flock:

- Jag tycker det är bra med en utredning över den här historien. Om jag hade gjort fel så var inte det meningen, jag har trott hela tiden att jag gjort rätt, och det är flera med mig som trott så.

- Jag tycker också om journalistkåren - det har jag alltid gjort.

Läget tycks alltså vara helt under kontroll. Förutom att Juholt kan färdas nästan oberoende av rumstidens utseende och dessutom vara på flera platser samtidigt, så avrundar han med de omfamnande orden:

- Jag är framförallt tacksam, och jag är glad och varm och lycklig för allt stöd jag har fått.

Det är dock aningen oklart från exakt vem detta stöd skulle komma. Men det tycks spela föga roll i en värld där allt förefaller vara på topp precis hela tiden.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev