Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Japanska maids kommer nu även att omfattas av avdraget för hushållsnära tjänster.
Japanska maids kommer nu även att omfattas av avdraget för hushållsnära tjänster.

Hushållsnära avdrag att omfatta Japanska maids

Publicerad: 2009-11-05

I ett överraskande beslut idag deklarerade regeringen Reinfeldt att det omtvistade avdraget för hushållsnära tjänster kommer att utökas så att det även kommer att omfatta japanska maids. Satsningen på skatteavdrag för hushållsnära tjänster har än så länge inte varit särskilt framgångsrik. Regeringen räknade med 45.000 ansökningar, men hittills har bara ca 1.000 personer lämnat in en ansökan till Skatteverket

Oppositionen anklagar nu regeringen för att försöka dölja eller förklara bort ett politiskt felsteg samt pekar på att de jobbtillfällen som eventuellt skapas genom ett utökat avdrag först av allt borde vända sig till arbetskraft inom EU och inte gynna ett högt industrialiserat asiatiskt land.
- Vad är det för fel på Franska maids, eller möjligen Ungerska maids, säger Bosse Ringholm i en kommentar till regeringens utspel.

Regeringen hoppas att utökningen kommer innebära att fler personer kommer att använder sig av avdraget som tidigare ej inkluderat Japanska maids;
- Vi har märkt att intresset för Japanska maids har ökat explosionsartat de senaste åren, berättar finansminister Anders Borg.

Daniel Holmberg 32 år från Järfälla norr om Stockholm är positivt inställd till utökningen av avdraget;
- Jag har länge tittat på Japanska maids på Internet och nu längtar jag efter att skaffa en egen.

Anders Borg har även antytt att det kan bli aktuellt att tillåta ett särskilt arbetsvisum för japanska sjuksköterskor för att lätta på den brist av sjukvårdspersonal som råder inom vissa delar av landet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: politikerbloggen SMP kristianstadbladet
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam