Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Löfven sparkar igång det nya svetsprojektet med att hålla en grundlektion i svetsning för sina nya ministrar.
Löfven sparkar igång det nya svetsprojektet med att hålla en grundlektion i svetsning för sina nya ministrar.

Fas 3 slopas - nu ska alla bli svetsare istället

Publicerad: 2014-10-06

”Jag vet inte om det är allmänt känt än, men en gång i tiden jobbade jag själv som svetsare”, berättade Sveriges nye statsminister Stefan Löfven utanför Rosenbad inför en samlad presskår i morse.

 

Han passade även på att berätta om den nya satsningen ”Svets Åt Alla”, som kommer att ersätta Fas 3, för att sysselsätta långtidsarbetslösa.

 

”Man kan aldrig ha för många svetsare. Och om en svetsfog kan hålla ihop två metallbitar så tror jag att det kan hålla ihop ett land. Jag började faktiskt själv min yrkeskarriär som svetsare”, menar Löfven.

 

"Jag är själv sugen på att gå kursen, faktiskt. Det var så längesen jag svetsade nu och det är ju himla roligt att svetsa", fortsatte han.

 

I och med Löfvens åtagande med ”Svets Åt Alla”, kommer han ha mindre tid att leda landet. Det ser statsministern inte som ett problem i och med att de ändå knappt kommer att få igenom några propositioner i riksdagen.

 

”Om en garageport, cykel eller vigselring går sönder går man ju inte och hämtar en ’Fas 3’ och lagar den med, man hämtar en svets. Man kan lösa de flesta problem med svets, arbetslösheten inkluderad. Har jag förresten sagt att jag började min yrkeskarriär som svetsare?”

 

 


Annons

Kjell Jonsson-Svensson

Fler artiklar av Kjell Jonsson-Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!