Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Brunnberg kan följa med Assange till Ecuador,
Brunnberg kan följa med Assange till Ecuador,

Ecuador kan behålla Assange ifall dom tar Brunnberg på köpet

Publicerad: 2012-08-31

Plea bargains eller som det kallas på svenska, kohandel, är vanlig praxis inom det amerikanska rättssystemet. För första gången anammar nu även det svenska rättsystemet nu också konceptet med kohandel.

Wikileaksgrundaren Julian Assange ska överlämnas till Sverige, har brittiska Supreme Court beslutat.
Domstolen är högsta instans i ärendet, vilket betyder att beslutet inte kan överklagas.

Assange svarade dock med att gömma sig på Ecuadors ambassad och det har skett febril aktivitet för att få honom att överlämna sig till Brittiska myndigheter så att han kan skickas vidare till Sverige, dock har väldigt få framsteg nåtts, tills nyligen.

Överåklagare Marianne Ny vid Åklagarmyndigheten har nu lagt ett förslag att Ecuador kan behålla Assange ifall dom går med på att också ta Ulf Brunnberg. Förslaget är villkorligt och skulle hindra Brunnberg från att besöka och korrespondera med svenska myndigheter och medier i 50 år.

Professor Göran Stollerud, expert på internationell politik och peer-to-peer-program tror att det är mycket möjligt att parterna nu kan enas;
- Såvitt jag vet finns inga bestämmelser mot rattonykterhet på sjön i Ecuador, Brunnberg can cruisa runt aspackad så mycket han vill.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons