Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Heinrich Pontén pysslar bara med latin-gayporr han inhandlat ärligt och legalt
Heinrich Pontén pysslar bara med latin-gayporr han inhandlat ärligt och legalt

Dreamhack får ultimatum från Antipiratbyrån

Publicerad: 2009-06-11

Heinrich Pontén, Antipiratbyråns chefsjurist och ansikte utåt, har under  onsdagen utfärdat ett ultimatum till Dreamhacks deltagare och ledning. Om de inte utlämnar illegala fildelare innan söndagen kommer Antipiratbyrån att storma konferensanläggningen och arrestera samtliga fildelare.

Heinrich Pontén från Antipiratbyrån berättar;
- Vi är väl medvetna om vad som händer på DreamHack. Vi har diskuterat piratkopiering med arrangörerna tidigare och jag har inte hört några praktiska åtgärder alls, de ser mellan fingrarna på allt som förrsigår. Vi kommer att omringa lokalerna där Dreamhack organiseras med pansarvagnar, ifall fildelarna sedan inte kapitulerar och kommer ut en efter en så kommer vi låta pansarvagnarna öppna eld mot lokalerna.

På frågan ifall han inte tycker att Antipiratbyrån är lite för hårdhänta svarar Pontén;
- Vad privatpersoner gör oavsett om det är i deras eget hem eller i en gemensam lokal, är naturligtvis även vår sak eftersom det är datorer inblandade finns risk för piratkopiering. Svensk lag gäller överallt, DreamHack är ingen frizon.

Dreamhacks arrangörer har bemött kritiken och menar på att det vore grovt integritetskränkande för dem att kontrollera vad vuxna människor gör med sina datorer, liknelser görs vid andra evenemang;
- Om du till exempel går på fest, inte förväntar du dig att någon ska be dig tömma fickorna eller visa vad du har i plånboken, jag menar något sånt vore rätt kränkande för alla som är oskyldiga. Vi bedömer att effektiv övervakning av våra deltagare skulle innebära rent facistiska nivåer av kontroll, berättar Christian Ahnlund en av Dreamhacks arrangörer.

- Dessutom förstår vi inte varför ett stort LAN-party är något som skulle vara högprioriterat för polisen, jag menar ett fotbollsderby är bra mycket mer intressantare för polisen att bevaka där vet man ju att det kan bli våldsamt ibland. Vi här på Dreamhack har aldrig haft några problem med våra deltagare, eller tja vi har ju LAN-runkaren men inga våldsamma problem åtminstone, kommenterar Christan Ahnlund.

När LAN-runkaren kommer på tal, blir Pontén mycket upprörd;
- Jag känner till den här runkaren och den här sortens verksamhet sedan flera år tillbaka, och jag tycker det är höjden av förargelseväckande beteende, ryter han till, och fortsätter utan andningspaus: Dels piratkopierandet i sig, och dels det faktum att man sysslar med sådant här snusk i en stor äcklig svettig lokal mitt bland andra människor. Porr skall man titta på hemma bakom nerrullade gardiner - det har jag själv gjort i minst 20 år och då har jag minsann inhandlat mina stänkare ärligt och legalt!

Pontén kommer av sig under intervjun - fildelning är det längre inte tal om, utan han börjar istället prata om sina favoritporrfilmer och tipsar om var man kan köpa dem legalt. Vidare går han in på vilka hans favoritscener är samt runktekniken "skruven" och han blir alldeles för grafisk i sina beskrivningar och gestikuleringar. Han ler brett och engagerat med uppspärrad blick, och trummar frenetiskt med fingrarna på ena byxbenet. Svenskbladets utsände kan till sin förfäran skönja något som liknar en halverigerad penis som pulserar olycksbådande under Ponténs uniform. Lätt panikslagen ber vår utsände att skyndsamt få avsluta intervjun. Pontén slutar då genast upp med trummandet, svarar med en föraktfull blick och fnyser till:
- Hmpf. Bara för det så skall jag inte prata med min importör av högklassig latinporr och fixa rabatten åt dig jag tänkte på min personliga favorit, "Latino Choco Loco".


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Relaterade länkar: SvD SvD3 SvD4 SvD2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 15 kommentarer

Re: Det var ju...Intressant.(1)
Kapten uppenbar behöve komma till din räddning...

Wiseguy, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jordskalven i Umeå...
Ni vet de små jordskalven i Malmberget, Umeå och Skåne... Det är i själva verket Antipiratbyrån som bygger supermax-häkten för DH-besökare, långt ner under jorden. LKAB meddelar att Pontn vill köpa Kaptensgropen i Malmberget i syfte att fylla den med hembrända DVD-skivor, och det sägs rymmas just precis 15.000 personer i Umebunkern som sprängts ut nyligen. Alternativt 5.000 WoW-spelare, för de är feta och tar mer plats.

Andreas, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det var ju...Intressant.(2)
Och ni har inte ens någon rätt att göra en riktig arrest, ni är ju trots allt ingen polis/militär makt om ni glömt det. Lite kul också att ni ska bryta mot lagar som terrorist-brott för att stoppa folk från att se en film gratis på sin egna dator, vad händer nästa gång? Först var det IPRED, blir det en bakgrunds check på en för att få köpa en dator? Den nya regeringen är lite extrem..

Christian, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det var ju...Intressant.(1)
För det första så har ni inte plats att sätta över 10 000 personer i häkte (tänk även på att det är rekord i år med fyllda platser) sen så får ni även tänka på att många är under 15 år, och dessutom har jag en fråga, hur fan ska ni få tag på pansarvagnar? Det låter ju inte så troligt att ni går fram till militären och frågar, Hej! Har ni några pansarvagnar kvar som vi skulle kunna få låna och skjuta sönder en lokal fylld med 10-12 000 civila människor?

Christian, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

This shit
Hahaha denna var bra, Helt fake... Men om man skulle tro på det, så skulle antipiratbyrån inte ha en chans mot 10000 pers liksom.... För det första skulle folk få damp och göra uppror... Sen kommer det gå över styr. 10000 pers mot 100 av antipiratbyrån lolmao...

Lolmao, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank