Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Jan Björklund har länge let i sin egna "franska" fantasivärld
Jan Björklund har länge let i sin egna "franska" fantasivärld

Björklunds liv i en Fransk fantasivärld

Publicerad: 2009-11-26

Den så kallade gårdsförsäljningen, försäljning av vin som bryggts på svenska jordbruk, debatterades flitigt på Folkpartiets kongress som nyligen avslutades.

Huvudargumenten mot gårdsförsäljning har varit att Sverige inte ar något jävla frankrike med en mångårig anrik historia av vintillverkning, ett annat argument har ocks varit att det inte heller växer några jävla vindruvor i Sverige, vilka är en förutsättning för att tillverka vin.

Professor Esbjörn Fredriksson, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet kommenterar;
- Björklund måste fått en släng solsting senaste gången han semestrade i frankrike, detta är Sverige och här producerar bönderna vete, potatis och morötter, när de inte är upptagna med att plåga och misshandla sina grisar.

- Eftersom Sverige helt saknar en vinmakartradition, är den enda skillnaden från att en bonde eller en vanlig svensson får tillverka och sälja vin att att bonden har en egen gård. Man undrar onekligen vad nästa förslag från Folkpartiet ska bli, bananodling i Norrland? Detta var nog det mest korkade förslag jag hört sedan drottning Lovisa köpte in silkesmaskar från Kina.

Svenskbladet har försökt nå Jan Björklund för en kommentar men har ej lyckats, Björklunds sekreterare låter meddela att utbildningsminister är upptagen att avnjuta en fem-rätters lunch bestående av bland annat gratinerad löksoppa, ugnsbakade grodben, samt vitlökdsmarinerade sniglar.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons