Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Jan Björklund har länge let i sin egna "franska" fantasivärld
Jan Björklund har länge let i sin egna "franska" fantasivärld

Björklunds liv i en Fransk fantasivärld

Publicerad: 2009-11-26

Den så kallade gårdsförsäljningen, försäljning av vin som bryggts på svenska jordbruk, debatterades flitigt på Folkpartiets kongress som nyligen avslutades.

Huvudargumenten mot gårdsförsäljning har varit att Sverige inte ar något jävla frankrike med en mångårig anrik historia av vintillverkning, ett annat argument har ocks varit att det inte heller växer några jävla vindruvor i Sverige, vilka är en förutsättning för att tillverka vin.

Professor Esbjörn Fredriksson, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet kommenterar;
- Björklund måste fått en släng solsting senaste gången han semestrade i frankrike, detta är Sverige och här producerar bönderna vete, potatis och morötter, när de inte är upptagna med att plåga och misshandla sina grisar.

- Eftersom Sverige helt saknar en vinmakartradition, är den enda skillnaden från att en bonde eller en vanlig svensson får tillverka och sälja vin att att bonden har en egen gård. Man undrar onekligen vad nästa förslag från Folkpartiet ska bli, bananodling i Norrland? Detta var nog det mest korkade förslag jag hört sedan drottning Lovisa köpte in silkesmaskar från Kina.

Svenskbladet har försökt nå Jan Björklund för en kommentar men har ej lyckats, Björklunds sekreterare låter meddela att utbildningsminister är upptagen att avnjuta en fem-rätters lunch bestående av bland annat gratinerad löksoppa, ugnsbakade grodben, samt vitlökdsmarinerade sniglar.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Rolig bild!
Väldigt rolig bild. Men den hade blivit ännu roligare om han haft kuken hängande ut.

Max Bge-Jensen, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Kvitto från gårdsbutik?
Nej, inte skattefuskare, det heter "fria människor". Vi behöver mer gårdsbutiker. Jag vill kunna välja min lyckliga gris, få den slaktad och skölja ner den med en pava brännvin.

Gurra, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Vin är osvenskt och kontinentalt
Precis Brynolf. Precis som du tycker jag att 1800-talet var det bästa! Spriten var fri, kvinnorna gjorde som man sa och negrer städade i hemmet. Tänk dessutom om vi vetat vilken oljereserv vi hade. Då skulle vi aldrig ha släppt Norge. Makten och rikedomen hade varit svensk och vi hade fullt ut vågat stödja de goda Tyskland i kriget.

O. Nani, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Vin är osvenskt och kontinentalt
Då kan väl Svensson lika gärna också få tillverka och sälja brännvin, och så kollapsar hela systemet och vi är tillbaka på 1800-talet igen.

Brynolf, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vin är osvenskt och kontinentalt
Vete och potatis - såååå, varför inte gårdsförsäljning av brännvin istället? Att Sverige saknar vintradition är väl bara ett argument mot just vin.

Andreas, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank