Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Det mediala behovet av att kombinera bajs med politik tycks vara omättligt
Det mediala behovet av att kombinera bajs med politik tycks vara omättligt

Bajstjafs trappas upp

Publicerad: 2010-01-13

En anonym fylletratts klibbiga bajshög tar stormsteget in på den svenska politiska arenan.

- Ett historiskt ögonblick för svensk politik, bedömer Svehn Af Gjutjaern, analytiker vid Stockholms Universitet.

Upptakten till det hela var då Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard hittade avföring i sin trappuppgång. En halvtimma senare hade en rysk städerska torkat upp skiten. ”Det är arbetslinjen det”, skrev Unsgaard då på sin Facebook, ett inlägg som några timmar senare var oerhört omdiskuterat.

- Internationellt sett har bajs alltid varit av stort intresse. Som när en baja-maja på Bob Dylans tomt luktade så mycket att sångarens grannar hävdade att de blev sjuka. Det var en nyhet som inte bara engagerade en hel nation utan en hel värld. Hungern efter bajsnyheter har slutligen hittat till Sverige
, konstaterar Af Gjutjaern vidare med vildsint blick.

Andra lösryckta uttalanden på nätet lät inte vänta på sig, dels hos stora dagstidningar samt hos alla dessa intetsägande bloggare med alldeles för mycket fritid samt med tillhörande oroväckande kiss och bajs-böjelser.

Exempelvis uttrycker signaturen "Diarrédrickaren" sig friskt och mer än gärna på Flashbacks forum om tilltaget på Unsgaards trappa:

- Wow! Detta är det absolut största sedan "Two girls, One cup", menar han bestämt med animerade och alltför grafiska figurer som kompletterar och illustrerar hans lyckoruskänsla.

Unsgaard håller dock skiten ifrån sig. Möjligen kan det bero på att tack vare den minst sagt smaskiga (om än något osmakliga) bajshistorien har han ju först nu blivit ett namn på allas nedsmetade läppar. En jourhavande skittorkare till hans tjänst kanske just var den politiska (om än lätt nedlortade) vitamininjektion som hans karriär behövde inför valet i höst.

Omvärlden håller andan. Förhoppningsvis i dubbel bemärkelse.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Henrik Kruusval
När det gäller att rapportera bajsnyheter finns det ingen som slår Henrik Kruusval. Hans sätt att förvånat lyfta ena ögonbrynet när han säger ordet "bajs" i en intervju är rent obetalbart.

Esau Persson, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Förstoppningsvis.
Det jag skrev.

Klas Oprophili, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Profetiskt uttalade han sig...
...moderuttmuppen... - minns inte om det var hästsvansen eller bockskägget - att vi hade några riktiga *Skitår* framför oss. Men vem kunde då ana detta???

Ingemar Lext, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Valslogan svammel
Rösta på rödgrönt 2010 så får du baske mej plocka upp andras bajs själv, eller låta det ligga och bli nån annans problem. För några "orättvisa pigor" har du definitivt inte råd med. s-v-mp för ett fattigare sverige 2010 ps. jag är baske mej ingen lögnare och betala skatt är häftigt" ds

svampen, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank