Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Åkesson i en incident tidigare under året då han fastnade i en av Riksdagens stolar.
Åkesson i en incident tidigare under året då han fastnade i en av Riksdagens stolar.

Åkesson fastnade i stol

Publicerad: 2011-03-25

Sex månader efter valet kan man konstatera att den borgerliga regeringen har haft många segrar, det rödgröna samarbetet har spruckit och ett nytt parti har börjat verka i Riksdagen, nämligen Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson berättar att sex månader i riksdagen fått honom att mogna som politiker;
- Det har varit mycket nytt att lära sig sedan jag kom in i Rissdagen, många svåra uttryck och rutiner, men jag har lärt mig nu och har blivit en vassare politiker.

- Interpellation eller bordläggning är när man kan gå ut till caféet och köpa Festis och Negerbollar med Björn Söder, votering är mycket kortare då hinner man kanske bara gå och kissa.

Just själva kissandet är ett av de områden där Åkesson känner att han utvecklats:
- Jag har lärt mig att gå på toaletten själv utan hjälp från fröken, jag brukar ta handikapptoaletten, där finns det såna där stänger på sidorna som man kan stödja sig på när man ska upp på toalettstolen.

Åkesson berättar för oss att "rissdagsarbetet" har gått bra, förutom en incident där han tappade sitt favoritsuddgummi, format som en sjörövarsmurf. Då han försökte lokalisera detta på golvet förde han av misstag in sitt huvud i en smal del av stolen där han kom att fastna.

Väktare och vaktmästare fick kallas in och såga loss Åkesson från stolen, men idag är han nöjd och glad och har lagt händelsen bakom sig;
- Rissdagen är det bästaste jobb jag haft, och faktiskt också det enda jobb jag haft. Man får pengar för att skylla allt på de svarta gubbarna, jag vill stanna här för alltid.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Trög
Fattar referensen till Nasse hittar en stol av Sven Nordqvist nu. 4 år senare. Bra där. Artikeln gick från att bli "hitta kassa poäng" till en fantastisk artikel.

Lite efter, (för 33 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

hej
hej hora ;)

Flyttfrsljning, (för 37 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hang over
Nu har Petzäll kommit tillbaka till riksdagen efter sin episka baksmälla.

Gurra, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

kamprad
Ikea har precis bytt namn på den där stolen till köksstolen Jimmy

Olle, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank