Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Högfärdiga, malliga och med bikinibrudar under armen, här är Diplomaterna.
Högfärdiga, malliga och med bikinibrudar under armen, här är Diplomaterna.

Ordet "Diplomat" blir ny synonym för skithög

Publicerad: 2009-03-04

Ordet "diplomat" förs nu in som synonym för ordet "skitstövel" av Svenska Akademien. Det var efter den våg av protester som SVT:s program Diplomaterna väckte hos allmänheten som Svenska Akademien beslutade att införa ordet diplomat som en synonym för orden, "högfärdig", "skithög", "skitstövel" samt "fittskalle".

I den nya versionen av Svenska Akademiens synonymordlista står att läsa följande för ordet Diplomat; Diplomat [diplom''a:t] diplomaten diplomater, en stats sändebud (i ett främmande land), se även Högfärdig, Fittskalle, Skitstövel, Horunge.

Pensionären Niklas Blücher-Jansson 65, medger att han efter att ha sett fyra avsnitt av SVT:s serie "Diplomaterna" automatiskt började använda ordet diplomat i sammahang där han ville förolämpa folk.

- Det kom helt naturligt, undermedvetet kan man säga. I kön på ICA var det någon som trängde sig före mig i kön och utan att ens tänka skrek jag åt personen ifråga, "diplomatfitta! ställ dig sist i kön igen innan jag kommer och trycker upp min näve i diplomaten på dig!

Abdul Fatah Hassan, 20 år och från Stockholmsförorten Akalla berättar;

- Förr i tiden sa vi "Hey Len dissa inte mig, vafan knulla din morsa!!", idag är det, "Hey len, vafan Diplomat på din morsa!!". Men ibland kan ordet vara lite bling bling också liksom, ungefär som en rik snubbe som har en massa bitches under armen.

Anna Strömstedt 35 år och tvåbarnsmamma berättar;

- När min yngsta dotter vägrar att äta upp sin mat brukar jag hota med att diplomaterna ska komma och ta henne, då äter hon alltid upp allting tills tallriken skiner helt blank.

Andra populära synonymer som kommit till genom stora händelser i media nyligen innefattar;

Rosing [roo s''ing] en Rosing Rosingar, se även silikonbröst
Crazy Horse [kraisee horr''se] en Crazy Horse, se även fylleslagsmål
Reinfeldt [reein fell''t] en Reinfeldt Reinfeldts, se även Kojak


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Är jag
den enda som uppriktigt gillar diplomaten Klas?Han är ju kanon.Tar sig ann sina varierande arbetsuppgifter med liv o lust.Hur många gör det egentligen?Dessutom inte en tillstymelse av POLITISKKOREKTHET bara en sån sak.Mer sånt folk skulle vi nog behöva i Sverige,men hans kolega var däremot förfärligt fisförnäm.

ulrika, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tsk
Sicken jäkla diplomatartikel.

ED209, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Spelar roll
Jag kallas gärna för skitstövel för jag får ligga med dom snygga brudarna. Livet som diplomat kan inte överskattas helt enkelt, ha ha ha !

Charles Bernhardsson, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Diplomat
Det har varit mycket skriverier ang diplomater och deras beteende, skamfläck och liknande ord. Som livslång moderat förstår jag inte kritiken alls? det var ju inte ens så snygga brudar! säger skärpning ni skämmer ju ut en hel yrkeskår. se till att det är mera blondiner och silikon nästa gång. och gin? ve fan dricker det getpisset?

Nalle, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank