Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Leffe dök upp på ett överraskningsbesök med den nya flickvännen.
Leffe dök upp på ett överraskningsbesök med den nya flickvännen.

Vindsvåning bjöd på överraskning

Publicerad: 2010-10-18

Eric kände på handtaget, ytterdörren till lägenheten var olåst, så fort han och Nina öppnade dörren kände de en lukt som inte hörde hemma i vindsvåningen.

De kände båda lukten av grillad korv samt hörde ett fräsande i riktning från köket;
- Va fan! Du sa ju att han inte hade några nycklar kvar längre! utbrast Nina sammanbitet.

- Han måste gjort kopior, svarade Eric förläget, medan han samtidigt snabbt tog av sig de italienska läderskorna och släppte laptopbagen från walk on water i hallen.

När de rundat hallen och kommit in i köket möttes de av en glad Leffe, ståendes bakom teppanyakihällen grillandes ett tiotal korvar. Bredvid honom står en blågul kasse från LiDL, en ketchupflaska samt en senapsflaska.

- Tjenare Kotten och Nina! Får de va' en grillad? Säger Leffe och hugger gaffeln i en tysk krakauerkorv som han sträcker ut.

Erics ögon vidgas och munnen öppnas, för ett ögonblick är det tyst innan han skriker;
- Man får bara använda specialbehandlade spatlar på den där teppanyakihällen, det kan bli repor!

- Ahh de spatlarna gick sönder när jag och Stefan skulle fäktas, men jag lovar å vara försiktig å ja ska köpa nya. Jag va förresten tvungen och köpa ketchup, ni hade bara en massa flaskor med konstiga etiketter i kylskåpet, inget man kunde ha på körv, svarade Leffe.

Nina rör på huvudet och sniffar med näsan;
- Luktar det rök här?

- Vem fan är det som skriker? Hörs en kvinnoröst och in i rummet träder en översminkad kvinna i 30-årsåldern, i sin ena hand har hon en pyrande cigarett och i den andra en pojke som ser ut att vara circa ett år gammal.

- Det här är Jenny min nya flickvän, berättar Leffe leende, hon å smågrabbarna tänkte till å gå på Junibacken å Gröna Lund så ja sa att de var välkomna hos farbror Leffe, eller ja Eric då, för helgen, förklarar Leffe.

- Hördudu, det är faktiskt, PANG BOOM KRASCH!

Eric avbryts av en rejäl krasch som kommer från den ena takterassen, för ett ögonblick så tittar alla på varandra innan de simultant springer ut på terrassen.

Jennys två barn (från två tidigare förhållanden), Nova 9 och Stefan 7, har råkat välta en stor blomkruka då de konstruerat en koja av terassmöblerna och trätrallen i mahogny.

- Ungjävlar jag har ju sagt åt er att vara försiktiga!
Skriker Jenny åt Nova och Stefan.

- Den där krukan köpte vi i Nepal förra året, den är handgjord av nepalesiska kvinnor! utbrister Eric samtidigt som han lyft båda armarna och greppat håret på vardera sida om huvudet.

- De e lugnt, säger Leffe, det fixar jag - jag såg en likadan på BauHaus häromdagen för 79 spänn. Då kan jag köpa nya spatlar till stekbordet också, förklarade Leffe.

- Det är inget stekbord, det är en teppanyakihäll! Skriker Eric.

Ett par timmar senare är Eric och Nina ensamma med de tre barnen. Leffe och Jenny ville "gå ut och dansa" och frågade ifall de kunde passa barnen, alternativet var att kanske ordna en hemmafest istället, Leffe erbjöd sig att stå för spriten. Eric resonerade att det bästa sättet att begränsa eventuella skador på vindsvåningen var att Leffe och Jenny inte vistades i den, och tog sig därför an barnpassningen.

Till en början gick det bra, Nova och Stefan sitter i den italienska soffan och tittar på Erics 55 tums Bang Olufsen TV där filmen Ice Age spelas upp.

- Varför måste vi titta på den här dumma filmen? Frågar Nova med en röst som tycks dölja en lätt frustration.

- För att jag säger så, svarar Eric.

Efter en minut säger Nova;
- Jag behöver gå på toaletten.

- Måste du, kan du inte hålla dig längre, frågar Eric strängt.

- Nej, jag måste gå på toaletten nu nu nu! Svarar Nova.

- Ok gå då, men rör inget förutom toaletten och handfatet, svarade Eric.

Efter ett par minuter hörs en dov duns från badrummet, både Eric och Nina rycker till, efter mindre än två sekunder hör de en duns igen, och igen. De rusar mot toaletten, väl utanför toaletten hittar han en fnissande Nova. Framför henne slår den automatiska toalettdörren mot en coca colaburk som hon ställt i ena dörrkarmen.

- Om man tejpar för den här, Nova pekar på en vit plastsensor, så vet inte dörren när den ska sluta att försöka stänga sig, fnissar hon exhalterat.

Precis när Eric ska förklara att toalettdörren inte är något man leker med hörs ljudet av glas som splittras från vardagsrummet Alla rusar genast tillbaka in i vardagsrummet. Det visar sig vara Stefan som har råkat ha knuffat Ninas vinglas i golvet, det sydafrikanska vinet sprids nu över golvet och inte nog med detta, Stefans lillebror Liam ett år har vaknat av oväsendet och börjar skrika.

- Ta hand om babyn så städar jag upp, säger Eric, och tar tag beslutsamt tag i en rulle med hushållspapper.

Två timmar senare har Eric städat och lyckats få i säng både Nova och Stefan, han pustar ut och kollapsar bevid Nina i vardagsrummet.

Nina sitter med den sovande ettåringen i famnen, hon tittar ömt på Liams fridfulla ansikte och ler, hon tittar upp på Eric, som ser förvånad ut. Sen tittar hon på den lille pojken igen och tillbaka på Eric.

Eric får plötsligt en förskräckt blick och skakar på huvudet, först långsamt och sedan i snabbare takt;
- Nej, nej nej, tänk på utrymmet, leksaker överallt, vi kan inte åka till Kina utan vidare heller! Tänk på walk-in garderoben!


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!