Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Den glada Bildthunden finns redan i Arild, men snart flyttar den till Djurgården
Den glada Bildthunden finns redan i Arild, men snart flyttar den till Djurgården

Vilks gör jättestor rondellhund av Bildt

Publicerad: 2010-12-06

Lars Vilks kommenterar den amerikanske ambassadörens uttalande om att Carl Bildt skulle vara en mellanstor hund, genom att skapa en gigantisk rondellhund av vår utrikesminister.

Rondellhunden har Vilks skapat av 15 000 kinesiska nakenhundar som han köpt upp från småhundskennlar i Skåne och på Själland. Södra Skandinavien har därmed dammsugits på alla kinesiska nakenhundar. Kennelägarna jublar, då detta fått till följd att priset på denna ras skjutit i höjden på ett rekordartat vis.

En prototyp finns redan uppställd utanför den lilla byn Arild, som ligger på den skånska västkusten, i närheten av Nimis.

Lokalbefolkningen protesterar mot hunden och låter meddela att de är trötta på Vilks anarkistiska upptåg. Dessutom anser man att hunden är ful och att den inte passar i det skånska landskapet. Vilks själv vill inte kommentera anklagelserna utan säger bara att uppställningen är tillfällig.

Tanken är att rondellhunden så småningom ska hamna i en planerad rondell strax utanför den amerikanska ambassaden, i korsningen Dag Hammarskjölds väg, Skarpögatan och Djurgårdsbrunnsvägen. Carl Bildts hundansikte kommer att vara vänt mot ambassadören, Mathew Barzun’s sovrum, så att Bildts glada nuna blir det första Barzun får se var morgon då han vaknar och drar upp rullgardinen.

- Min hund kommer att ställa stora krav på publiken, men vi får inte vara rädda för det svåra. Bildthunden kommer att erövra konstrummet och spränga konstens gränser, säger Lars Vilks och hastar iväg med en kasse spik och några plankor mot Nimis.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: AB AB2 Exp SvD Vilks Vilks2 AB3 Nyheter24 DN DN2 DN3 Affärsvärlden SR SVT SVD2
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam