Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
WoW-spelarna utnyttjar många olika taktiker för att optimera speltiden.
WoW-spelarna utnyttjar många olika taktiker för att optimera speltiden.

Vem blir först till level 80?

Publicerad: 2008-11-14

Efter gårdagens lansering av World of Warcraft expansionen Wrath of the Lich King pågår nu ett race om vem  bland spelarna som blir först att nå upp till level 80.

Att bli den förste som når upp till det nya leveltaket innebär ära och berömmelse i World of Warcraft-forum välden över, och spelare tävlar nu intensivt om vem som först kan nå upp till 80.

Taktikerna och teknikerna som används är många, en välkänd taktik är den traditionella "WoW-pottan" under datorbordet. WoW-pottan uppfanns av guldfarmaren Gao Xiang i Sichuan-delen av Kina för att han skulle slippa behöva ta toalettpauser och på så vis kunna farma in större mängder guld.

Den första wow-pottan var en tom risskål, men i västvärlden används ofta kastruller, tomma PET-flaskor eller tomma 0.5 liters pappersmuggar från McDonalds. Idag går det dock att beställa specialdesignade wow-pottor i olika utföranden online, bland annat fick de som köpte Wrath of the Lich King Premium Ultra Edition förutom ett wow-anpassat keyboard även en limited edition Wrath of the Lich King potta i plast formad efter Lich kings huvud.

En av de många svenska spelare som använder WoW-pottan är Jörgen Gahnström 21, som har valt att ta en veckas semester från jobbet för att spendera all vaken tid på spelet.

- Jag brukade bara gå på toaletten förut, men då kunde man ju bli dödad av monster eller anfallen av rogues, och om man loggar ut så missar man ju säkert en och en halv minuts speltid.

- Man måste tömma pottan då och då, men jag brukar springa in med den i badrummet och tömma ut den snabbt i badkaret och det går bra.

Jörgen har nu lyckats levla upp sin odöda Warlock till level 77 och han räknar med att nå 80 någon gång under morgondagen.

En annan person som hoppas bli den förste att nå level 80 är Henrik Molinder 35, nyligen arbetslös, han har redan nått level 79 med sin Dvärg Rogue. Hans flickvän lämnade honom på tisdagen då hon ställt ett ultimatum, antingen valde han wow-expansionen eller henne;

- Det var ett lätt val, hon försökte få mig sluta spela och börja titta på Greys Anatomy och Sex and the City istället, det är bättre såhär.

Henriks sa även upp sig från sitt jobbThe Phone House i Kista centrum för att kunna spela Wrath of the Lich King expansionen.

- Jag kunde inte ta semester och då får det vara, berättar Henrik. Ifall jag lyckas nå level 80 först kommer jag gå till världshistorien som förste person att nå level 80. Folk kommer minnas mig i århundraden!


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev