Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
27 September 2023
 
Ett forskningsteam har undersökt ifall fundamentalistisk islam har påverkat vårt västerländska samhälle.
Ett forskningsteam har undersökt ifall fundamentalistisk islam har påverkat vårt västerländska samhälle.

Västerländsk kultur verkar fortfarande existera

Publicerad: 2011-08-02

Den västerländska kulturen och de liberala värden som den står för är till synes ohotade menar experter.

Under gårdagen var Europa fortfarande knökfullt med unga och gamla Europeér som drack alkohol, struntade att ringa sina föräldrar och förlorade oskulden väldigt väldigt tidigt.

Institutet för undersökningar vid stora universitetet för forskning genomförde undersökningen ledd av professor Göran Stollerud;
- Alla påstår att vårt västerländska samhälle är hotat från typ muslimer eller något. Så vi tänkte att det vore bäst om vi undersökte det. Men det visade sig att det inte alls stämde.

Institutet bad tolv personer att redogöra för sitt liv under en vecka för att undersöka hur vårt samhälle påverkas av denna svallande  flodvåg av överväldigande muslimsk förändring.

- De kollade om de såg något ovanligt varje dag och skrev ned sina observationer, berättar professor Stollerud.

En av undersökningens frivillga, Kjell Johansson berättar;
- Väckarklockan ringde 7:30 och jag steg upp, inga islamska extremister i sovrummet eller någon annanstans i lägenheten. Men vad vet jag, kanske har de hemliga sammankomster här under dagarna då jag är på jobbet?

- Åt sen en icke-halal skål med filmjölk till frukost medan jag lyssnade på radion där en man drog vitsar som jag tvivlar på hade godkänts i förväg av en imam, eller ens någon med tillgång till en fungerande hjärna.

- Tog bussen till jobbet, busschauffören är en man med svart hudfärg, men han kallar mig inte för en depraverad kristen hund utan nickar bara åt mig när jag visar upp mitt månadskort.

- Ingen av bussens övriga passagerare predikar hat eller västerlandets undergång, de sitter knäpptysta och stirrar ner i bussgolvet, alternativt läser en tummad och lite äcklig Metro. En kille med keps lyssnar på sin iPod så högt att resten av bussen också hör den, det låter inte som predikande Mullor utan mera som någon sorts skitdålig R'nB.

- Jag spatserar uppför gatan på väg mot jobbet, noterar att det fortfarande ligger circa 15000 McDonalds mellan varje moské.

- Väl på jobbet spenderar jag de första två timmarna med att läsa nyheterna på olika webbsidor, innehållet består av allehanda insändargnäll, känddisskvaller, bantningstips, annonser för hårtransplationer, följt av en vänstervriden krönikör med viktproblem och en flyende hårväxt. Ingenting tycks vara censurerat eller nämna att det enbart finns en gud och vem hans profet är.

- På väg till lunchrummet möter jag den där killen på jobbet som aldrig hälsar på mig, kanske är han en sån där islamisk fundamentalist?

- Timmarna efter lunch spenderar jag med att chatta med arbetskompisar angående den hypotetiska frågan om vem av Katarina Zytomierska eller Tina Nordström som man skulle ha sex med ifall man fick välja, ingen ingriper för att stoppa denna sexuellt frigjorda diskussion.

- Efter jobbet går jag ut och dricker öl, bartendern serverar mig utan frågor och ifrågasätter varken antalet öl eller lämpligheten med mitt drickande.

- Väl hemma sätter jag mig i soffan och tittar på TV, efter att ha kontrollerat mina circa 40 kanaler kan jag konstatera att alla verkar uttrycka sig fritt, än så länge har jag inte hittat någon islamistisk fundamentalistisk kanal i ComHems utbud men jag ska fortsätta leta.

- När min flickvän Linnea kommer hem så äter vi först en fläskbaserad gryta och har sedan sex på vardagsrumssoffan trots att vi ännu inte är gifta, ingen sedlighetspolis har ännu ingripit mot detta.

- Och det var typ min dag.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: dn dn2 dn3 dn4 dn5 svd svd2 Expressen Expressen2 aftonbladet aftonbladet2 aftonbladet3
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev