Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
5 2023
 
En av snorungarna som försökte tigga godis men fick ett nej.
En av snorungarna som försökte tigga godis men fick ett nej.

Tusentals förväxlar Sverige och USA

Publicerad: 2012-11-01

Det har i dagarna visat sig att tusentals utklädda barn och deras föräldrar blandat ihop de två länderna Sverige och USA.

Barnen ifråga kläder sig i olika typer av monsterutstyrslar och går sedan runt och knackar dörr för att be om godis, en tradition som inte har någon som helst förankring i landet Sverige, men däremot i USA.

Göran Stollerud professor i socialantropologi vid Lunds Universitet har kommenterat;
- Det råder massförvirring kring begreppet Halloween som involverar någon sorts lek kallad "Trick or Treat", detta är något som existerar i USA men inte i Sverige.

- Folk är alltså i sin fulla rätt att avfärda dom här besökande barnen som kulturellt irelevanta och be dom att inte störa TV-kvällen. Eventuellt kan dom be dom att återvända till Påsk, klädda som påskkärringar och med åtminstone en teckning som utbyte för godiset.

Villaägaren Tommy Knuus berättar för Svenskbladet om ett Halloweenbesök vilket skedde under Onsdagen:
- Jag fick besök av två stycken barn utklädda till skelett som bad om godis, jag hänvisade till att vi inte är i USA, att detta är privat mark och sen bad jag dom dra åt helvete.

- Dom började gråta och gick sin väg på direkten. Livet är hårt, det måste man lära yngligarna, det här är Skövde, inte Förenta Staterna. det står jag för.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev