Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Ett nytt folkhem fr svensken?
Ett nytt folkhem fr svensken?

Svenskt samarbete formar nytt "folkhem"

Publicerad: 2008-10-26

HSB, Skanska, IKEA och Systembolaget har under stort hemlighetsmakeri arbetat fram en ny och revolutionerande planlösning för kommande produktion av bostadsrättslägenheter. Istället för ett klassiskt serveringsrum, som var som populärast under första hälften av 1900-talet, har man nu arbetat fram ett helt nytt koncept för moderna lägenheter: Alkohol-alkoven!

Det handlar alltså om en stor alkov mellan kök och matsal enbart avsett för förvaring av öl, vin och sprit. Alkoven är inredd med lagerhyllor och själva alkoholen förbeställs via Systembolaget cirka fyra veckor innan inflyttning på särskilda beställningsformulär via HSB. Det enda förbehållet är att endast en lagerhylla får fyllas med spritdrycker, annars är valet fritt ur Systembolagets ordinarie sortiment. En faktura för alkovens innehåll skickas till bostadsrättsinnehavaren strax efter inflyttning.

- För oss är det ett utmärkt sätt att säkerställa framtida försäljning, säger Delbert Vasaru på Systembolagets presstjänst.

HSB förhandlar nu med Hemglass om en eventuell tilläggstjänst, påpassligt kallad "Hemtjänst", som innebär kontinuerlig påfyllning av alkoven en gång i veckan. Leveransen kommer via glassbilen, och aviseras med en speciell trudelutt. Istället för glassbilens traditionella signaturmelodi spelas Johnny Bodes lätt alkohol-romantiska "Värre värst" i instrumental-version.

- Möjligheterna är oändliga, myser Anki Hållhake på HSB, och smuttar försiktigt på ett glas Chianti.Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev