Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Englund har varit rdd att g ensam till jobbet efter att Ranelid lagt elaka lappar i hans skp.
Englund har varit rdd att g ensam till jobbet efter att Ranelid lagt elaka lappar i hans skp.

Stor schism inom litteratursverige

Publicerad: 2011-01-11

Efter bråket mellan Björn Ranelid och Peter Englund har litteratursverige delats i två läger.

Under tisdagen följde Ranelid efter Englund då denne var på väg hem.
- Han kastade snöbollar och skrek glåpord åt Peter, berättar Englunds mamma för Svenskbladet.

Englund ska ha tagit en längre väg hem via Horace Engdahls hem i hopp om att denne skulle vara hemma och i sällskap av några vänner som tillsammans skulle ha kunnat övermanna och mula Ranelid.

Det ryktas nu istället att de två pojkarna ska göra upp på gården framför Svenska Akademien. Ranelid har sagt att Englund ska infinna sig på gården klockan ett eller så kommer han sätta sig på Englund och dra denne i öronen och sen göra tusen nålar på honom.

Englund påstår sig ha samlat ihop ett gäng bestående av historiker och intellektuella som ska följa honom till gården, och varnar dessutom Ranelid för att att Englunds vän, författaren och journalisten Jan Guillou, också kommer att följa med till gården;
- Jan kommer spöa skiten ur honom! berättar en uppspelt Englund till Svenskbladet över telefon.

- Det kommer bli precis som i ondskan, han kommer bryta armen av honom ha ha! Englunds skratt avbryts av en röst i bakgrunden, hans mamma har kommit med hans kvällschoklad.

Guillou ville under tisdagskvällen inte bekräfta ifall han skulle närvara på den överenskomna platsen för Svenskbladet, men låter hälsa att Ranelid faktiskt förtjänar en "riktig jävla käftsmäll".

Både svenska akademins ordförande, vaktis och syo-konsulenten har kontaktats och är redo att ingripa ifall pojkarna ryker ihop.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: affarsvarlden svd sydsvenskan dn aftonbladet expressen expressen2 gp tv4 vf unt svt kuriren aftonbladet2 nyheter24 bt lanstidningen helagotland sverigesradio sverigesradio2 sverigesradio3
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby