Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Stanken på årets Dreamhack överträffar alla tidigare år.
Stanken på årets Dreamhack överträffar alla tidigare år.

Stanken på årets Dreamhack slår nya rekord

Publicerad: 2008-11-28

Klockan fyra igår invigdes DreamHack i Jönköping officiellt. 15.000 svettiga deltagare väntas komma till årets upplaga av DreamHack. Deltagarna kommer inte enbart till DreamHack för att spela datorspel, de kommer även lära känna nya människor och träffa dem som de brukar spela med på Internet i vanliga fall.

Av en ren slump besökte även den pretantiösa bloggaren Blondinbella mässhallen Elmia under fredagen, Elmias pressansvarige Gunnar Filsingbrandt kommenterar händelsen;

- Ja det var rätt paradoxalt, alla Jönköping med omnejds självupptagna pantade tjejer i en hall, och i den andra hallen tusentals datanördar. Dock hade inte riktigt Dreamhack kommit igång ännu så de två grupperna slapp som tur var att mötas öga mot öga.

Blondinbellas föreläsning är dock inget som deltagarna verkar bry sig om, samtalsämnet för dagen är rekordet som bröts idag på morgonen, redan efter första nattens spelande har hela tre personer duschat. Jämför man med förra årets siffror är det en 300%:ig ökning i antalet deltagare som duschat.

- Det är helt riktigt att hela tre personer duschade idag, fast vi tror att en av dem var någon sorts backpacker som cyklar genom Sverige via Danmark och bara råkade stanna förbi här. Men ändå, en 200% ökning från förra året är inte dåligt det heller, kommenterar Dreamhacks pressansvarige Andreas Blygdträsk.

I mässlokalen luktar det dock inte endast "kompis" utan man kan även känna doften av nygräddade pizzor, för lilla Jönköping är Dreamhack en stor händelse och pizzerior kring mässhallen Elmia har öppet dygnet runt.

Än så länge har inte den beryktade "runkaren" synts till, men arrangörerna försäkrar oss att de kommer streama ut honom på Internet via den officiella live-feeden när de hittar honom.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev