Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Att busringa till Petter och bara säga "nönönö" i luren var faktiskt inte så himla kul eller fyndigt
Att busringa till Petter och bara säga "nönönö" i luren var faktiskt inte så himla kul eller fyndigt

Schulmanbröderna hade ingen humor

Publicerad: 2009-06-17

Bröderna Alex och Calle Schulmans så kallade humorsajt 1000apor läggs ner innan midsommar. Som orsak anges de dåliga tiderna och brödernas totala oförmåga att vara roliga, vilket gjort det svårt att sälja annonser.

- Lågkonjunkturen har gjort att vi inte fått in de annonsörer som vi var tvungna att få, säger Alex Schulman med en plågad blick och ser ut som den gången Katrin Zytomierska blev skrämd av Crazy frog på Alex mobiltelefon när hon gav honom en avsugning.

En anonym källa nära Schulmanbröderna har dock för Svenskbladet angett den verkliga anledningen till nedsläckningen av sajten;
- Brödernas bloggar hade sammanlagt bara fyra läsare per dag, och då tror vi att en av läsarna var Billy Butt som satt och fulpostade hatkommentarer i Alex blogg.

- Förutom bloggarna var det bara YouTube-klippen som drog besökare, och de kunde ju folk se direkt på YouTube istället så det drog inte in några reklamintäkter.

I synnerhet den yngre brodern av de två, Calle Schulman, har bedömts som sällsynt okarismatisk och tråkig. Calle själv bemöter kritiken och flikar in med kommentaren:
- Jag hittade inga fler roliga YouTube-klipp att fylla sidan med, och mina skämt var slut för länge sen så det känns som det är dags att lägga av.

Nyligen uppmärkades Calle Schulman i ett högst kontroversiellt sammanhang, då han sög av en bisonoxe på djurparken Skansen, en lördag mitt på ljusa dagen framför barnfamiljerna. Övergreppet filmades av Calles medarbetare och var tänkt att användas av alla de "knäppa klipp" som figurerar på sajten. Calle försvarar idag tidelaget med att han var pank och behövde desperat få besökare till sidan, men medger att han är ångerfull idag över det inträffade, och att bedyrar att djursex "inte är hans grej egentligen".

Framtiden för 1000apors redaktion är i dagsläget oklar, Style by Mats kommer att interneras efter ett allmänt spöstraff om 800 rapp vilket kommer verkställas på mynttorget i Gamla Stan, praktikanten har gått över till Aftonbladet där hon kommer arbeta som utrikespolitisk korrespondent.

I tomrummet som uppstår efter 1000apor stiger nu Dagens Svenskbladet in och tar över läsarna, Dagens Svenskbladet ägs av gruppen Dagens Svenskbladet Group. Dagens Svenskbladet Group i sin tur kontrolleras av Hans-Olof Lundsten via bolaget Dagens Media.

Minoritetsdelägare är en grupp av excentriska humorexperter med den numera ökände K Kriminell i spetsen. Hur ägandet i Dagens Svenskbladet Group i detalj ser ut är oklart liksom hur Lundsten ska få in tillräckligt med humor för att matcha övriga humorsidor. En möjlighet är förstås att ta in externa bulgariska tama björnar som gjort underverk på många Kazaksthanska cirkusar de senaste halvåret.

Chefredaktören för Dagens Svenskbladet, Birger Ollonborg, har kommenterat övertagandet av 1000apors läsare;
- Vi har en skarp redaktion som vi satsat mycket på, vi har inte så ont om material att vi måste busringa till kändisar för att få något skrivet, utan nöjer oss med att håna dem utan att ringa.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Relaterade länkar: DN SvD
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev