Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Folk besvikna efter att ha läst klart artikeln som började så kul.
Folk besvikna efter att ha läst klart artikeln som började så kul.

Rubrik till skämtartikel roligare än själva artikeln

Publicerad: 2011-11-08

En länk som figurerat på både Facebook och Twitter de senaste veckorna har lett till besvikna miner hos de som läst hela artikeln. 

Artikeln, som följer på den mycket roliga rubriken har visat sig inte alls vara speciellt rolig. 

På Twitter har folk som läst artikeln delat med sig av sina åsikter om att "rubriken visserligen var kul, men inte artikeln". Och "kul rubrik, men annars rätt trött". "Så där skulle inte jag ha skrivit den".

Tyvärr har den kritiken inte följts av något förslag på förbättring och ingen har heller inte gjort någon ansats att starta en egen satirtidning för att visa hur satirartiklar borde skrivas.

Svenskbladet har varit i kontakt med två satirartikelförfattare med vanliga, hederliga dagjobb som ofta skriver ihop artiklar på lunchraster eller tallar på sömn och förhållanden för att sitta uppe sent på kvällar och nätter för att ge otacksamma läsare ett dagligt nöje.

En av dessa artikelförfattare som vill vara anonym menar att:

- Det är ju jävligt lätt att sitta på kontoret och skriva på Twitter eller Facebook och avfärda svensk satir med en axelryckning istället för att göra sitt jobb.

- Men eftersom ingen säger åt oss hur de vill att satir ska vara, så vet vi inte. Men vi försöker i alla fall. Det tycker jag är det viktigaste.

- Trots att både min fru och mina barn övergett mig eftersom de tycker att jag spenderar för mycket tid framför photoshop och försöker formulera roliga satirartiklar, eller rubriker om bittra människor som råkat ut för saker som de ser som oförrätter. 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

Det är helheten som räknas
Om bilden föreställer t.ex. en brud med schyssta lökar så behöver texten inte vara så bra. Och inte rubriken heller förresten.

Janne Vajsing, (för 38 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Samband
Ibland tycks det finnas ett samband mellan artikelinnehållets grad av tristess och kommentarernas innovativa och skojfriska uttryck. Fast ibland finns inga kommentarer alls på artiklarna. Fast det kanske är det jag menar. Fy vilken trist kommentar. Fast rubriken var värre.

Sam Band, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Såu what
Gör som jag, läser endast rubrikerna och tittar på bilderna (ifall brudarna har fina rattar). Vem orkar läsa hela artikeln?

Lskunnig, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Svenska folket rasar
DSB är snart lika bra som Löken!

Viljam Jahasson, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Roliga
Rubriker är mer än jag lyckats med

Peter, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank