Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
10 2023
 
Jimmy Westling bjds av misstag in till dopet.
Jimmy Westling bjds av misstag in till dopet.

Prinsessdopet; SVT klippte bort Westlings raggarkusin

Publicerad: 2012-05-24

SVT har medget att de klippte bort och redigerade stora delar av prinsessdopet, anledningen uppges vara en direkt önskan från familjen Westling.

Familjen Westling bjöd in fel kusin till prinsessan Estelles dop. Istället för kusinen och arkitekten Tommy Westling, bjöd man av misstag in Jimmy Westling från Åsele, bilentusiast och så kallad raggare.

Redan innan dopet började drog kusinen uppmärksamhet till sig genom att dyka upp i sin importerade Ford Pontiac med eldsflammor målade på sidorna. Kusinen hade bilat ned från Åsele, eftersom en så lång resa var en bra anledning att ut Pontiacken på en tur.

Området kring storkyrkan var avspärrat av polisen och när kusinen dök upp och begärde att parkera precis framför kyrksn blev det en livlig diskussion, denna klipptes bort av SVT. Innan det var uppenbart vem mannen var, och precis innan Norrmalms piketpolis skulle förhöra Jimmy med tårgas i sin piketbuss som saknar fönster, dök SÄPO upp och verifierade att kusinen faktiskt var inbjuden till dopet.

Åtskilliga sekvenser från Storkyrkan klipptes också, bland annat när Daniel Westlings mamma Eva Westling var synligt irriterad över hans närvaro och hördes påpeka det olämpliga i att komma på hennes barnbarns dop iklädd uppfällda blåjeans och läderjacka med nitar runt kragen.

Kusinen fick hyssjas ned under delar av den långa ceremonin då han insisterade på att försökte prata bildelar med prinsessan Madeleines Amerikanske pojkvän Chris O'Neil. Jimmy uppges nämligen under en längre tid hyst ett stort intresse för amerikansk kultur och bilar, så kallade brudmagneter enligt Jimmy.

Jimmys doppresent klipptes även den bort, en alldeles "äkta Zippotändare" med namnet Estelle inristat på sidan.
- Om hon inte röker när hon blir äldre kan hon alltid ha den till att tända grillen, förklarade Jimmy inför det samlade pressuppbådet. Alla har dock valt att inte publicera kommentaren utav respekt för familjen Westling.

Kungen uppges dock ha haft mycket trevligt i kusinens sällskap och blev enligt uppgifter skitfull i hans sällskap. Under kvällen hindrades det berusade paret av SÄPO från att ta Jimmys Pontiak "ut på stan" för att "ragga kåta Stockholmstjejer".


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!