Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Persbrandt, Flinck och Ekborg ska prata med pojkar om puberteten
Persbrandt, Flinck och Ekborg ska prata med pojkar om puberteten

Persbrandt, Flinck och Ekborg i Lilla Herpesjournalen

Publicerad: 2011-06-11

Lilla Herpesjournalen är ett nytt program för pubertetspojkar med många frågor men få svar.

Tanken är att det ska kunna vända sig till en vuxen de har förtroende för och fråga om allt mellan pubeshår, leverfläckar och könsvårtor. 

Programmet, som produceras av Meter Television för TV 3, ska sändas på måndagarna och direkt efter sändningen ska pojkar kunna chatta med programledarna.

Programledarna har valt att gå i heltäckande kroppsstrumpa i hudfärg för att visa hur mjuka de är under den tuffa fasaden. Att de under de svarta kläderna är känsliga och fina killar .

- Vi kommer att kela och ha trygghetsövningar med varandra och uppmanar pojkarna att göra likadant därhemma, berättar Thorsten Flinck för Svenskbladet.

- Och jag ska måla tånaglarna på Micke, berättar en förtjust Dan Ekborg.

Det blir lite tråkiga och allvarliga ämnen också. Om hygien tex. Programledarna berättar om hur viktigt det är att tvätta händerna efter att man har bajsat och kissat. Och att bajset ibland fastnar i stjärten, särskilt om man har kraftig hårväxt. Och då kan det vara bra om man tar lite vatten på toapappret och torkar sig.

Programmet kommer också ha gäster, Ulf Brunnberg dyker upp som herpesfarfar i ett avsnitt och berättar om synen på könsumgänge när han var ung. Frej Lindqvist blir herpesmorfar i ett annat avsnitt, där han kommer att ge goda råd om tandtråd.

Varje avsnitt avslutas sedan med att männen håller om varandra och djupandas. Det är en övning pojkarna kan göra hemma framför TV:n också.

- Vi vänder oss inte till tonårsflickor, och skulle föredra om föräldrarna såg till att de inte tittade på Lilla Herpesjournalen. Låt detta vara pojkarnas stund tillsammans.


Annons

Ruffa Rvardotter

Fler artiklar av Ruffa Rvardotter


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev