Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Pippi Långstrumps böcker och Pippi-dockor slängs på bål.
Pippi Långstrumps böcker och Pippi-dockor slängs på bål.

Bränn böckerna! kräver pensionären Pippi Långstrump.

Publicerad: 2010-11-26

Fredag den 26 november blir Pippi Långstrump folkpensionär.

Svenskbladet har varit i kontakt med födelsedagsbarnet som låter meddela att från och med nu vill hon inte ha mer uppmärksamhet. Hon har med ålderns rätt dragit sig undan strålkastarljuset och allt publicerat material kommer att återkallas, alla filmer brännas och allt som har Pippi-tryck beläggs med säljförbud.


Enligt Malin Billing, på företaget Saltkråkan AB, som äger upphovsrätten till alla Astrid Lindgrens figurer kommer man att göra vad som står i deras makt för att Pippi Långstrumps önskemål respekteras. Bland annat bevakar man marknaden med agenterna Kling och Klang, ett par pensionerade poliser som numera arbetar på Anderssonskans Kalles detektivbyrå. Kling och Klang har rätt att konfiskera allt Pippimaterial de ser ute i butikerna och på nätet.


”Ett äventyr på is” – en show baserad på böckerna om Pippi Långstrump, som planerats till våren kommer att ställas in. Pippi vill inte synas någonstans.


- En stjärna måste få dra sig tillbaka på ålderns höst, har jag inte arbetat tillräckligt länge redan? Dragit in pengar till staten, placerat Sverige på barnbokskartan och till och med medverkat i en usel tecknad film. Det ska bli ett nöje att se den och alla kopior av den brinna på ett bål, meddelar jubilaren från sitt hem per telefon.

- Inte heller vill jag höra orden krumelurpiller, sakletare eller en kappsäck full med pengar. Ord, uttryck och annat som är relaterat till min existens ska bort. Jag önskar dessutom att barn i framtiden ska slippa heta Tommy och Annika, men där har varken jag och företaget Saltkråkan AB något att säga till om, tyvärr.

Barnfamiljer kommer att få sina hem genomsökta i jakten på Pippi-relaterat material som nu ska bort. Man har fram till den 15 december 2010 på sig att frivilligt lämna in böcker och filmer på biblioteken, som kommer att fungera som uppsamlingsplatser, men efter detta beläggs varje litet suddigum, eller klistermärke med ett vite på uppemot 4000: - kronor och allt innehav kommer att betraktas som illegalt.


Pengarna går till Saltkråkan AB, som fördelar summan mellan Pippi Långstrump och Astrid Lindgrens barnsjukhus och sig själva. Hur exakt fördelningen ser ut vill inte Saltkråkan gå in på.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SvD GP GP GP Sydsvenskan Sydsvenskan Exp DN SR SR GD My Newsdesk Legacy HBL SaltkrÃ¥kan AB Astrid Lindgren AB YLE
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Hej!
Bäste upphovsmän bakom denna sida. Du använder omslag från Pippi Långstrump, skapad av Ingrid Vang Nymans. Upphovsrätten till verket tillhör Saltkråkan AB. Bilden användning av verket är ej tillåten utan tillstånd. Eftersom ni använder verket utan tillstånd, blir resultatet att du härmed ombeds ta bort verket från din blogg, eftersom som ni icke har införskaffat tillstånd från Saltkråkan AB. Vänligen avlägsna verket omgående.

Malin Billing, (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hej!
http://svenskbladet.se/kultur/index.php?alias=pensionaren_pippi_langstrump_trott_pa_upmarksamhet.html

Malin Billing , (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Och inte nog med det...
Läser i Aftonbladet att Saltkråkan AB satt stopp för att ha Herr Nilsson i dödsannonser. Varför då? Han är ju ändå en dödskalleapa.

Esau Persson, (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank