Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Sebbe Staxx och en dalahäst. En är inte välkommen till Dalarna.
Sebbe Staxx och en dalahäst. En är inte välkommen till Dalarna.

Peace & Love avbokar fler artister

Publicerad: 2014-06-13

Musikfestivalen Peace & Love i Borlänge avbokade Kartellen på torsdagen. Dalarnas Tidningar, en av festivalens sponsorer, ville inte stå som sponsorer om Kartellen spelade och därför tvingades Peace and Love backa och avboka hiphoparna.

Flera artister har valt att ställa in sina planerade spelningar på festivalen efter att de fått reda på beslutet.

Sebbe Staxx, frontfiguren i Kartellen säger sig vara "besviken" över beslutet. Men säger också att han "känner personer som kan fixa han".

Dalarnas Tidningars privatmarknadsansvarige Peter Holmbom är glad över Peace & Loves beslut:

- Jag är nöjd.

Men Peter Holmbom nöjer sig inte med avbokningen av Kartellen. Det finns fler band som Peter Holmbom "inte gillar uppsynen på", "inte har åsikter som överrensstämmer" med hans egna, samt några band som spelar "dunkadunka-musik".

- Men Veronica Maggio, det är en härlig tjej det. Hon får gärna komma och spela på festivalen.

Peace & Love har därmed ställt in alla spelningar förutom ett "Dalarna-Medley" som spelas av Leksands Spelmän samt en kvinna som spelar på en såg. 

- Det är fantastiskt att kunna använda en såg som ett musikinstrument! Det är ju ett verktyg som man sågar med i vanliga fall! Men den här kvinnan spelar alltså på det, säger Peter Holmbom i en uppspelt kommentar.

Kartellen är alltså avbokad men Dalarnas Tidningar har däremot fått förnyat förtroende. Festivalen meddelar att Peter Holmbom kommer att ta över som artistbokare till Peace and Love nästa år.

Holmbom har redan planer på att boka artister och att stöpa om festivalen.

Ja, det blir i mindre skala. Jag ska boka Tommy Körberg och han ska sjunga "Stad i Ljus" för mig. Det kommer att bli fint.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Nu har jag också avbokat
Jag har avbokat P&L och sticker till Kos och super skallen av mig i stället. Eldade upp tältet som jag köpte på ÖoB och satte ut biljetten på blocket. Skit sak samma om den blir såld eller inte. P&L suger svettig pung mest hela tiden sedan dom började ta betalt för gratiskondomer.

Jens Andersson, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Senaste nytt
Hörde nu precis att Tommy Körberg också blivit avbokad. P&L blev tipsade om att Tommy Körberg en gång svept en hel öl på en uteservering där det fanns risk för att barn i förbipasserande bilar kunde se det. P&L beklagar beslutet så här: "Vår målsättning är att rensa ut alla oliktänkande element och Konservera Kulturen Korrekt."

Sighsten Damgaard, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kartellen?
Men vad är Kartellen egentligen - det är väl bara litet upphottad Ludgo-Pelle-musik: "Hurre-vurre hurre-vurre...", ungefär som Kapten Röd...

Esau Persson, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

!
Haha!

J, (för 36 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank