Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Kill Bill inspirerades av Bo Arne Vibenius ''Thriller - en grym'' film från 1974.
Kill Bill inspirerades av Bo Arne Vibenius ''Thriller - en grym'' film från 1974.

Oväntat besked från Tarantino

Publicerad: 2008-10-24

Filmregissören Quentin Tarantino har länge aviserat att hans nya film blir en nyinspelning. Länge trodde fansen att det skulle bli en ny version av italienaren Enzo G. Castellaris våldsamma kult-klassiker "The Inglorious Bastards" från 1978. Men nu rapporterar filmbolaget The Weinstein Group att det kommer att bli en helt annan kultklassiker som får "The Tarantino Treatment", nämligen Torgny Anderbergs "Lille Fridolf och jag" från 1956.

Producenten Harvey Weinstein bekräftar att Danny DeVito tar över Douglas Håges paradroll som den hunsade toffelhjälten Fridolf Olsson och att Anjelica Huston sedan länge är kontrakterad som Fridolfs fru Selma.

Weinstein vill inte uttala sig om andra skådespelare i nuläget men det ryktas om att Scarlett Johansson ska spela dottern Maggan. Dessutom förutspås Tarantinos regissörskompis Robert Rodriguez samt den japanske extrem-regissören Takashi Miike spela Fridolfs jobbarkompisar på kontoret.

Tyske regissören Uwe Boll är mycket besviken över att Tarantino hann före med en internationell Fridolf, men hoppas istället att snart kunna påbörja inspelningarna av en live-action-version av Gunilla Bergströms "Bill och hemliga Bolla". Med betoning på action.

- It''s gonna be brutal, jublar Uwe och förlorar sig raskt i ett ivrigt men rörigt resonemang om "millions" och "dollars". Bolls "Bolla"-inspelning startar i Vancouver i maj 2009 om att går enligt planerna.

"Tarantino''s Little Fridolf" beräknas ha svensk biopremiär under 2012.Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam