Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Det "finurliga" ansiktet som plågat människor i över 19 år.
Det "finurliga" ansiktet som plågat människor i över 19 år.

Oldsberg slutar äntligen från "På spåret"

Publicerad: 2009-02-20

Lyckoscener utspelade sig idag över hela Sverige då Ingvar Oldsberg gick ut officiellt med att han kommer sluta som programledare för "På spåret". Programmet "På spåret" har sänts i 19 år och varit ett enormt populärt frågesportsprgram bland pensionärer och kristdemokrater, under alla dessa 19 år har Ingvar Oldsberg varit programledare. Christian Wikander programchef för underhållning vid SVT berättar;

- Ingvar har gjort fantastiska insatser för "På spåret" genom åren och det är mycket hans förtjänst att SVT dominerar tittargruppen i åldern 65-100. Endast antikrundan har äldre tittare än "På spåret".

Över hela Sverige drog människor under 50 år en lättnadens andetag och i många hem firades det över att man skulle slippa behöva se den irriterande skallige programledaren någonsin igen.

- När vi hälsat på min mamma har vi blivit tvingade att titta på eländet, berättar Jenny Kvist 42.

- Det är så svårt, man vill verkligen inte hälsa på mer än när det är absolut nödvändigt, samtidigt har man ju en skyldighet till henne att hon ska få träffa sin barnbarn. Men det är svårt när hon envisas med att slå på TVn och titta på den där fittan Ingvar Oldsberg. Men nu verkar ju allting få en naturlig lösning, Oldsberg slutar och vi slipper se honom, säger en synbart lättad Jenny Kvist.

Örjan Andersson är en av de många 70-talister som blev tvingad att titta på På spåret av sina föräldrar, detta gav honom djupa mentala skador för vilka han gick i terapi för i många år.

- På lördagsnätterna kunde jag inte stänga ögonen utan att se Ingvar Oldsbergs ansikte le mot mig. Jag gick som en zombie i skolan om vardagarna och var bara rädd för helgen och att behöva se Oldsberg igen. Till slut stog jag inte ut längre utan rymde hemifrån.

Det var först när sociala myndigheter hade kallats in som Örjan kunde berätta om vad som hänt och få professionell hjälp samt gå i terapi. Efter 7år i terapi säger sig Örjan nu ha kommit över sin Oldsberg-fobi.

- Än idag kan jag känna ärren från den tiden, men jag tar en dag i taget och lever ett nästan normalt liv nu. Nu hoppas jag bara att de lägger ned "På spåret", berättar Örjan.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Ok
Fy, jag fick sparken från saab så jag tycker att järnväg är dåligt.

Ingvar, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

va ni är hemska
Oldsberg är en mycket ärtig och finurlig programledare och sådanna har vi inte haft sen Leif Loket Olsson. jag kommer sakna honom.

Britta 57, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Äntligen
Det kanske inte är alla som minns men som 33 åring minns jag tiden då familjen bara hade en TV i vardagsrummet och man tvingades att titta på "På spåret" varje lördag. Inte ens reklam fick man se för det var SVT.

Front 242 lover, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank