Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Bandet Noelgallagher bestr av Noel, Noel, Noel och Noel.
Bandet Noelgallagher bestr av Noel, Noel, Noel och Noel.

Oasis byter namn till Noelgallagher

Publicerad: 2009-09-04

Det världskända Manchesterbandet Oasis meddelade under veckan att de har bytt namn till Noelgallagher, fans över hela världen är rädda att detta kommer att påverka deras musik. Musikkännare tror dock inte att det inte kommer att bli några större förändringar av deras musik.

Fredrik Stragkedja, musikjournalist och expert på Oasis berättar;
- Det som är Oasis stora styrka och som gör dem unika är hur Noel Gallagher skriver alla texter, komponerar all musik, och hur han sedan instruerar alla de andra bandmedlemmarna, som ingen kan namnet på, hur de ska spela musiken.

- Det finns en kille som spelar tamburin och sjunger lite också, men han har bara skrivit åtta låtar på 18 år, tillägger Stragkedja.

Bland Oasis svenska fans är det många som är överraskade av beslutet att byta namn men de flesta är fortfarande positiva. Pernilla Krook har varit en Oasisfan sedan femton år tillbaka;
- Jag kommer sakna det gamla namnet, Oasis, som Noel Gallagher och hans anställda hade, men så länge musiken inte förändras så spelar det väl inte så stor roll antar jag.

Staffan Örnlund från Skogås har varit en Oasisfan sedan 1991 då bandet slog igenom och blev världskända;
- Bandet kommer inte att var sig likt utan den ständigt utbytta trummisen, basisten och andregitarristen som ingen kan namnet på, eller den där killen som ofta blev arg och struntade i att komma på konserterna så att Noel fick sjunga istället.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby