Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Grillbiff och Avsugning, mer komplicerat än så är det inte.
Grillbiff och Avsugning, mer komplicerat än så är det inte.

Ny kritik mot ''Alla Hjärtans Dag''

Publicerad: 2009-02-14

Alla hjärtans dag rör upp många känslor i Sverige, och åsikterna om dagen går isär. En del ser det som ett tillfälle att spendera en mysig middag tillsammans med sin partner, andra menar på att det är ett kommersiellt spektakel. Ursprungligen var det blomsterhandlare som på 60-talet såg till sina amerikanska motsvarigheter och började marknadsföra den 14:e Februari som en dag då man skulle köpa blommor till sin partner, detta har sedan utvecklats till det "Alla Hjärtans Dag" som vi firar idag.

Många män ser Alla Hjärtans dag som ett kommersiellt spektakel där det handlar om att de måste göra allt för att tillfredsställa och underhålla sin kvinna med en dyr middag och presenter, när de egentligen inte är särskilt entusiastiska och stöder detta med påståendet att "varje dag med dig är speciell". Detta leder ofta till upprörda känslor och besvikelse om någonting inte uppfyller förväntningarna.

Flera män har nu sett till ett amerikanskt initiativ kallat "Steak and Blowjob Day" eller som den svenska motsvarigheten kallas "Biff och Sug"-dagen, tanken är att kvinnorna får "Alla Hjärtans dag" som den dag då de blir bortskämda med dyr restaurang och fina presenter. Den 14:e Mars är sedan mannens dag, som i korthet går ut på att kvinnan lagar biff till middag och sen ger honom en avsugning, inga dyra restauranger, inga presenter, ingen krånglig planering veckor i förväg.

Feministiska grupperingar har kritiserat "Alla Hjärtans Dag"'' att vara ett steg bakåt och att skada det kvinnorörelsen kämpat för under de senate 30 åren. De vill istället införa en "Jämställdhetens dag" då man som par går till restaurang, men betalar exakt hälften vardera av notan, mannen öppnar dörren för kvinnan när man kommer till restaurangen och kvinnan öppnar dörren för mannen när man lämnar restaurangen. Sex sker sedan med kvinnan ridandes mannen, växelvis med missionärsställning i 3-minuters intervaller så att ingen kan hävda att den andre dominerat för mycket.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Grymt
Du missar poangen Gudrun, steken ar till "honom", inte till "henne". Vill du skicka ett foto till mig? Jag funderar pa att fraga chans pa nan innan 14:e mars.

Peter, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

bläe
Fy va äckligt att göra det på Robban.

Anna, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nice
Fan va nice: nu kanske jag äntligen kan få min tjej att göra det dära du vet iaf en gång om året.

Robinson Robban, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

revolution
Jag blir så jävla förbannad! ska männen få ännu en dag! och vilken dag sen, Kött och avsugning. Het befängt, jag äter ju inte ens kött. ja om det inte är av hankön dvs.

gudrun, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Eckel
Fan vad äckligt

Anna, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank