Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Drakar och Demoner Moderat innehåller förutom regler och tabeller för skatteavdrag även tennfigurer.
Drakar och Demoner Moderat innehåller förutom regler och tabeller för skatteavdrag även tennfigurer.

Ny expansionsmodul till Drakar och Demoner efter 22 år

Publicerad: 2009-08-24

Äventyrsspel överraskade idag gamla rollspelare genom att ge ut en ny expansion till originalversionen av rollspelet Drakar och Demoner. Senast en expansion gavs ut till originalutgåvan av Drakar och Demoner var 1987 med expansionen Drakar och Demoner Gigant som innehöll ett par häften med värdelösa regler för fältslagsstrider och ett par gamla planritningar på en medeltida borg som konstruktörerna kopierat från en turistbroschyr efter en resa till Neuschwanstein i Bayern.

Med den nya expansionsmodulen, Drakar och Demoner Moderat, utlovar man dock användbart material, fokus ligger på politik och de nya reglerna innehåller diverse nya färdigheter och besvärjelser, alla med fokus på hur man framgångsrikt bedriver en privatisering och skattesänkning i en fantasyvärld, stzändigt  i kamp mot fackliga, socialistiska och miljöpolitiska intressen.

Anders Åska, projektledare för Drakar och Demoner Moderat, berättar om den nya modulen;

- Alla spelvärldar måste utvecklas och så har nu även skett med Ereb Altor, eftersom det var 22 år sedan vi sista gav ut en modul har vi haft god tid på oss att göra en gedigen och intressant produkt som för spelet i en ny riktning. I Drakar och Demoner Moderat kämpar spelarna mot en oprivatiserad slösaktig socialistisk monopoliserad värld.

- Till exempel håller dvärgarna till under jorden i stora isolerade klungor trots att deras spetskompetens inom gruvdrift skulle kunna komma övriga raser till stor nytta och garanterat leda till lysande karriärer och direktörsposter för de driftigaste dvärgarna som nu offrar sig individuella karriär för den stora massan. Även alverna lever i stora homogena samhällen där de ägnar sig åt skogsförädling och snickeriverksamhet, de skulle utan tvivel kunna sälja sina högkvalitativa och unika möbler till både människor och dvärgar. Men ingen handel sker raserna emellan, vilket är enormt synd eftersom där finns massor av lönsamma kommersiella möjligheter som går till spillo, berättar Anders Åska.

Genom att genomföra uppdrag, kasta magiska besvärjelser och motarbeta fackliga verksamheter såsom skråväsendet kan spelarna sakta men säkert förändra spelvärlden till en mer privatiserad och effektiv värld. Dock står dem inte outmanade, starka krafter verkar emot privatisering och frihandel, bland annat i form av den onde Vicohly, en ond tyrannisk trollkarl som styr sitt socialistiska land med järnhand och vill innesluta resten av världen i en kommunistisk dimma.

Förutom de två nya regelböckerna, introduktionsäventyret "Spindelkonungens Kollektivavtal" samt tabeller för att räkna ut skatteavdrag medföljer även två tennfigurer föreställande karaktärerna riddar Borg och barbaren Fredrik vilka kan användas ifall man väljer att använda sig av en spelplan när man spelar.

Äventyrsspel meddelar även att man har åtskilliga äventyr och kampanjboxar planerade vilka man kommer ge ut inom en snar framtid, bland annat "Rödgrön Vinter", "Svartfötter" samt "Monster och fackmän i Ereb Altor".


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 13 kommentarer

Helvete
Jag har ju köpt fel utgåva. Rövknullad som vanligt alltså. Nu sa jag ladda batteriet i min GoPro och störta ut från kaknästornet i min drakar och demoner utstyrsel. Farväl vänner, farväl. Läs min bok, Sagan Om Fisringen. Det handlar om relationer och svek mellan vuxna människor.

Rickard Strm, (för 21 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Lämpliga böcker för stämningen
Bymbo - en skattefuskares äventyr Sagan om Timbroringen Sagan om de två blocken Sagan om statarsamhällets återkomst

Shagulitdemokraterna, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Mums
Nu kan man ju göra en ny Expansion " Riksdags korridoren" Akta och ducka dig för alla möjliga sorters anklagelser och skit, medans du svingar ditt svärd mot SD's skuggbudget och värjar bort attacker från Maud Oloffsons andedräkt

Vischtor, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Äp utdelning
Crant och Max då ni tjatar om regler får ni lite minus men ni kan skriva upp 40 ÄP och 15 HP att fördela ut uppsala du spelade inte riktig en centerpartist rätt med du tjafsade inte om regler så du kan skriva upp 45 ÄP och 15 HP munken du var borta så många spel kvällar så jag kan inte ge dig något

SL, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: HP
Nej jag menar HP som hjältepoäng. Det är en expansion till Drakar och Demoner Rollspelet inte Dungeons and Dragons Rull/figurspelet

Crant, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank