Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Kim Svensson blev den förste kunden att få sitt exemplar på Webhallen.
Kim Svensson blev den förste kunden att få sitt exemplar på Webhallen.

Nördar utan liv köar hela natten för nytt spel

Publicerad: 2008-11-13

Inatt vid tolvslaget släpps den nya expansionen "Wrath of the Lich King" till det populära datorspelet World of Warcraft. De svenska spelarna är minst sagt förväntansfulla, 12.500 exemplar av spelet har förhandsbokats online.

Samtidigt håller flera spelbutiker över landet nattöppet för att sälja spelet vid tolvslaget, i Stockholm utanför spelbutiken Webhallen har entusiastiska nördar utan liv köat hela dagen samtidigt som personalen skyltar om butiken inför natten. Det är även vid midnatt som Blizzard, företaget som tillverkat World of Warcraft, startar de nya servrarna så att folk kan få sin första fix så fort de kommer hem.

Människorna i kön är mest "män" i åldern 14 - 35, men även ett par finniga kvinnor märks till. En av de köande, komvuxeleven Johan Widén 23, berättar;

- Det är jättekul att komma ut och känna gemenskapen med andra människor när Blizzard släpper en expansion vartannat år, det här är det mesta jag har pratat med människor på flera år förutom in-game chat, Ventrilo eller Teamspeak. Usch vad ljust det är här utomhus, jag blir bländad!

Nils Strandberg är en av de yngre spelarna med blotta 18 år;

- Haja att jag ska boosta min undead Rogue nu alltså, jag ska lära mig varenda skrymsle i Lich king så jag kan hoppa fram efter att folk haft dueller och feg-knulla folk i ryggen med en enda backstab, jag är kung!

Pontus Rydberg, mobiltelefonsförsäljare 34 kommenterar;

- Jag har inte tid att prata jag måste skynda hem och logga på, fatta att jag kan få en sköld med +2 mer i stamina om jag spenderar 500 timmar på att farma lite, nu måste jag dra, hej på er!

Tomas Eriksson, arbetslös 24 år berättar;

- Min flickvän jobbar här i byggnaden så hon smugglade in mig bakvägen för att jag skulle komma långt fram i kön.

För Göran och Sabina Pettersson har World of Warcraft en alldeles särskild betydelse;

- Vi träffades när jag farmade gorillor i Stranglethorn Vale, någon höll på att corpse campa Sabinas dvärgpräst när jag läste hennes hjälprop i main chat och red för att hjälpa henne. Det var kärlek vid första pixelkastet.

- Vi gifte oss tre månader senare i en in-game ceremoni under slutstriden med Darkmaster Gandling  i Scholomance.

Nytt i denna expansion är en hel ny kontinent, Northrend, en ny spelarklass kallad Death Knight. Karaktärernas maxnivå är nu höjd från 70 till 80, dessutom finns en mängd nya quests, kläder, rustningar och vapen. En annan stor nyhet i expansion är att den kommer med en USB kontrollerad heroinfylld-kanyl som fästes på spelarens arm med kardborrband, herointillförseln regleras sedan automatiskt så länge personen spelar. Kanylen fylls på genom ett så kallat game card som man köper i elektronik- eller spelbutiker.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev