Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Alla tänker "om jag ändå hade rökt på lite mer innan jag gick hit".
Alla tänker "om jag ändå hade rökt på lite mer innan jag gick hit".

Nobelfesten skittråkig

Publicerad: 2012-12-10

Nobelfestligheterna gick av stapeln på måndagskvällen.

Efter att det delats ut till viss del oförklarliga medaljer och diplom till årets pristagare var det dags för de inbjudna att slå sig ned till bords.

Medan otaliga media okritiskt rapporterade om vilka ingredienser förrätten var gjord på och de kvinnliga besökarnas klädsel kunde den uppmärksamme läsaren/tittaren konstatera att Nobelfesten i själva verket är väldigt, väldigt tråkig. 

Anna Axelsson, 34, från Järfälla utanför Stockholm brukar ofta titta på Nobelfestligheterna eftersom de visas på SVT. 

- Jag tittar varje år! Jag brukar lyssna på vad gubbarna som får pris brukar säga och sedan sitter jag och betygsätter kvinnornas klänningar. Och så är det alltid spännande att se kungligheterna.

- Nej, vad sa jag nu? Kungligheterna har ju aldrig gjort något som skulle kunna klacificeras som spännande och Nobelfesten är ju faktiskt skittrist.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Ändring
Redan 2014 kommer ceremonin och festligheterna i Blå hallen att bytas ut mot ett enklare samkväm på fysikfiket på KTH. Det är ju den miljön som forskarna trivs i och där de bäst kommer till sin rätt. Kaffe kommer förstås att serveras och även delicatobollar, som man vet går hem både hos professorer och kungligheter.

Esau Persson, (för 37 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vafalls?
Nobelfesten är det roligaste som mänskligheten någonsin uppbringat. Allra roligast är att titta på kungafamiljen och betygsätta kvinnornas klänningar. Roligare än så blir det inte.

Vit krnkt man, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

När kamerorna stängts ner
När kamerorna stängts ner förvandlas den trista skitfesten till något helt annat. Gratis jazztobak, kaffeflickor, skörlevnad som om det inte fanns någon morgondag. Har aldrig fångats på film, tyvärr.

Max Bge-Jensen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tips
Jag tror att Noblefesten på VHS blir årets julklapp. Tänk er glädjen av att se era barns förväntningar gå i kras när de öppnar paketet!

Tomten, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Härlig tristess!
Åh så härligt att något får vara som det alltid har varit.Nobelfesten var aldrig menad och har aldrig varit rolig! Prinsessan Madeleine höll verkligen på traditionen igår.Ett tag såg hon ut att vara på väg att somna.Det finns hopp för monarkin!

Hildevi Benghtzon, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank