Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Pippi Heilstrumpf är en av många karaktärer man kan stöta på i nöjesparken.
Pippi Heilstrumpf är en av många karaktärer man kan stöta på i nöjesparken.

Nationaldemokraterna startar egen Astrid Lindgren-värld

Publicerad: 2009-06-19

Bara en dryg vecka efter att Nationaldemokraterna uppmärksammats i media för att de säljer Astrid Lindgrens böcker på partiets hemsida har de nu tillkännagivit att de avser öppna en ny nöjespark baserad på Astrid Lindgrens författar- och sagovärld.
Nationaldemokraternas Sverigeführer Vavra Sucks berättar;
- Astrid Lindgrens sagovärld påminner oss om det etniskt homogena folkhemmet, och det är ju just det som är det absolut första som en normal svensk människa tänker på när de öppnar en bok av Astrid Lindgren.

Främst av ideologiska skäl, men även på grund av copyrightsvårigheter, kommer inte nationaldemokraternas park att handla om renodlade Astrid Lindgren-karaktärer. Karaktärerna och berättelserna i parken kommer att vara Astrid Lindgren-inspirerade, samtliga karaktärer har gåtts igenom av Nationaldemokraternas marknadsföringsteam och har sedan anpassats till nöjesparken. Bland dessa karaktärer återfinns "Adolf i Lönneberga", "Pippi Heilstrumpf", "Göring på taket", "Ronja Kommunistdotter" samt "Der Arische Bröderna Lejonhjärta".

Även handlingen i de klassiska böckerna är något omlagd för att passa in nöjesparkens tema, den så folkkära "Ronja Rövardotter" som i sin originalversion handlar om tvisten mellan två rövarband och den förbjudna kärleken mellan deras barn, handlar nu istället om Afa-aktivisten Ronja Kommunistdotter som ramlar ned i helvetesgapet som en varning för barnen att hålla sig borta från kommunism och vänsterpolitik.

"Karlsson på taket" är dock fortfarande lik dess originalstoryn med skillnaden att Karlsson är utbytt mot Göring som spelar "en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år". Göring med propeller på ryggen dyker upp utanför huvudpersonen Lillebrors fönster och blir dennes bästa kompis och lär honom det Nationalsocialistiska manifestet medan de  småäter Görings geleråttor.

Dragplåstret Pippi Långstrump är omdöpt till Pippi Heilstrumpf och är i sin nya version dotter till ett av Hitlers barnhemsexperiment där Arier uppmanades avla fram superbarn med rasens främsta kvalitéer. Detta är också förklaringen till Pippis enorma styrka och initativförmåga, de "vanliga" svenska barnen Tommy och Annika blir aldrig något mer än passiva beundrare till Pippi som anses vara definitionen av den ultimata ariska unga flickan.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN Syd Exp SVT Dagen Metro GP
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!