Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Anders Lundin lämnar över programledarskapet till MonsterZ.
Anders Lundin lämnar över programledarskapet till MonsterZ.

Dödsmetallbandet Monsterz tar över "Allsång på Skansen"

Publicerad: 2011-02-24

Under en presskonferens på onsdagen lämnade Anders Lundin över platsen som programledare för SVT:s flaggskepp "Allsång på Skansen". 

Anders Lundin, som lett allsången sedan 2004, tyngdes under sommaren 2010 av dåliga tittarsiffror. Det är främst bland ungdomar 12-25 som man tappat tittare och detta tros ligga till grund för det nya programledarvalet.

Det något oväntade valet av ny programledare föll nämligen på det anonyma och relativt nystartade death/trash metal-bandet MonsterZ från Skövde. 

"Vi får inte glömma att SVT är ett public service-företag och ska se till alla människors behov och intressen. MonsterZ spelar en rak och hård döds/trash-metal som är dåligt representerad i programmet sedan tidigare.

Sångaren Zlaughters gutturala growlande skär som en glödgad kratta genom bröstet, en känsla som är illa exponerad i programmet och samhället i stort", står det att läsa i pressreleasen. "Det är public service uppdrag att se till att folk får ta del av den."

Skövdebandet MonsterZ började repa i augusti 2010, ungefär samtidigt som SVT började leta efter en ny programledare, och det var av en slump som SVT fick upp ögonen för döds/trash-metalbandet.

- Dödsmetall och growl är ytterst marginellt representerat i programmet sedan tidigare, säger Gunilla Nilars projektledare för "Allsången".

- Vi vill visa att allt inte behöver komma från Idol-, Let's dance- eller Melodifestival-fabrikerna. Att det finns tjejer och killar där ute i Sverige som kämpar, som lägger ner tid, energi och blod, svett och tårar i något som de verkligen älskar. Att det som får mest tid i rampljuset kanske inte är det som är "bäst".

SVT låter även meddela att "Allsångens" välkända signaturmelodi, "Stockholm i mitt hjärta" kommer att bytas ut mot en av Skövdebandets egna låtar titulerad "Seed, suicide, slaughter and sodomy", som av SVT tros bli "en hit bland kidsen".


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Expressen Sydsvenskan AB SvD Ab Epxpressen2 Gp Gp Expressen3 expressen4
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Hellre MonsterZ
Jag ser mycket mycket hellre MonsterZ än Black Tippex, för det bandet är verkligen riktigt dåligt. Mycket mycket dåligt.

Esau Persson, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Och förstås
Självklart är det ett band från Skövde! Vad annars? Skövde, denna kulturens metropol, denna pärla i musikens krona, detta centrum för bildning och visdom.

Hon som vill fly(tta), (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Klockrent!
Klockrent äntligen har så kallad "publicservice" sett utan för ramarna och insett att Metal kulturen och dess folk inte är en minoritet utan en ner tystad och bortschasad skara

Johan, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

hej
Så jävla rätt

Gullman, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank