Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
En av dem är den riktige Michael Jackson
En av dem är den riktige Michael Jackson

Michael Jackson gör comeback

Publicerad: 2009-03-05

Michael Jacksons påstådda världscomeback avslöjades tidigare i veckan av designern Christian Audigier. Han påstod att han designat en ny scendräkt åt Michael Jackson, avsedd för en turné vilken tillsammans med ett nytt album skulle vara hjärtat i Michael Jacksons comeback.

Enligt Christian rör det sig om ett antal spelningar vid 02 arenan i London. Arenan har en kapacitet på 20.000 personer och ifall ryktena stämmer planerar Michael mellan 30-50 konserter vilka kommer ske över två månader. Detta blir den längsta period som en artist spelat på O2, Prince spelade 21 konserter vid arenan 2007, Britney spears har 8 konserter planerade vid 02 i Juni i år.

Både fans och kritiker menar nu att stjärnorna har börjat bli lata och vägrar att turnera för att istället bara spela ett par konserter på en jättearena och låta besökarna resa dit. Dock är det väldigt kostnadseffektivt att spela flera konserter i rad på samma arena då utrustning inte behöver transporteras eller riggas upp igen, man slipper dessutom all sorts transport av utrustning och personal.

Och det är just pengarna som Michael Jackson är i desperat behov av, han har exempelvis blivit tvungen att sälja sin ranch Neverland och under 2008 sålde han över 2000 föremål för att samla ihop pengar, ibland föremålen återfanns bland annat den glittriga handsken han bär i videon för Billie Jean.

Biljetterna till konserten kommer kosta 75 pund, vilket i svenska kronor blir ca 900 svenska kronor, med en kapacitet på 20.000 personer och mellan 30-50 konserter kan Michael Jackson potentiellt tjäna ihop en astronomisk summa pengar. Det finns dock ett stort problem med Michael Jacksons comeback, på grund av frekventa plastikoperationer och få framträdanden är det ingen som vet riktigt hur han ser ut idag.

Både organisatör och publik är nu rädda att bli lurade av Michael Jackson imitatörer.

- Vi har en gammal plansch från 2004 att gå efter, berättar Steven O''brien från Jacksons ledningsgrupp.

- Michael ändrar sitt utseende så ofta att en del Michal Jackson-imitatörer vid konserterna ser mer äkta ut än den verklige Michael Jackson., säger O''brien. 

Organisatörer är nu rädda att allting kan gå i stöpet om inte Michael Jacksons riktiga utseende kan säkerställas.

Diverse  bookmakers har dessutom  börjat dela ut olika odds för vad Michael Jackson kommer att seutseende. Den senaste gången han syntes offentligt i Europa var 2006 i London på World Music Awards, då såg han ut som en blandning av en emo och en ung Ozzy Osbourne. En del tippar dock på att hans asiatiska look kommer att fortsätta eftersom hans ögon blir allt mer asiatiska för var dag som går.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby