Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Rocksverige behver Cliff mer n ngonsin.
Rocksverige behver Cliff mer n ngonsin.

Metallicafans invokerar Cliff Burtons ande

Publicerad: 2008-10-22

Desperata hårdrocksfans har i dagarna samlats i lilla Döarp i Smålands län. De ämnar utföra en ockult ritual vid Cliff Burtons minnessten för att återbringa den döde Metallicabasisten ande. Fröet till idén såddes när biljetterna  för Metallicas Sverigekonserter 2009 sålde slut på en halvtimme. Biljetter har nu börjat dyka upp till ockerpriser på akutionssidor på Internet, en del har sålts för närmare 4000 kronor.

Efter denna incident kläcktes iden att kontakta Cliff Burtons ande, en av organisatörerna, Anders Fridh kommenterar;
- Om vi bara kan återbringa Cliff Burton till de levandes plan är vi säkra på att han kommer att hjälpa oss, kanske genom att förfölja och hemsöka de som säljer biljetterna så dyrt. Om killarna från Entombed har rätt kommer Cliff att festa på biljettockrarnas kött.

- Vi är säkra på att Cliff kommer komma och hjälpa oss, han var alltid en schysst kille och han hade inte velat att biljettpriserna skulle skjuta i höjden såhär. Det är vår önskan att han återvänder för att kräva ut hämnd på de giriga biljetthamstrarna.

Metallicafanet Roland 38 från Växjö är en av de som blev utan biljett;
- Jag som bor hemma hos mamma och jobbar på Videobutiken har inte råd med så här dyra biljetter, mitt enda hopp står till Cliff.

Martina Grankvist 28 har sin alldeles egna anledning att försöka invokera Cliff Burtons ande;

- Jag vill att Cliff kommer tillbaka och spöar skiten ur resten av bandet, det har ju inte skrivit en enda bra låt sen det Svarta albumet. James Hetfield har dessutom blivit tjock och börjat spela golf!

Anders och de andra hårdrockarna kommer att samlas i Döarp på söndagen den 26:e Oktober för att genomföra den ockulta ritualen som de hoppas ska åkalla Cliff Burton.

- Rocksverige är i kris, skyhöga biljettpriser och dessutom har en massa moderiktiga snorungar hijackat Rockmodet. Nu för tiden har ju varenda tonårstjej en urtvättad Iron Maiden t-shirt trots att de aldrig lyssnat på dem.

Tacka vet jag dagarna då hårdrockare hade långt hår med klippt lugg, trasiga jeans och bruna läderjackor med resår i midjan.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev