Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Malax lokalTV är CBS nya storsatsning.
Malax lokalTV är CBS nya storsatsning.

Malax Lokal-TV sänds i USA

Publicerad: 2009-04-21

Via sin pressavdelning meddelade idag den Amerikanska mediajätten CBS att man har köpt in ytterligare avsnitt av Malax lokaltv. Denna finländska lite grovkorniga och bistra tillvaro i de norra orterna har nämligen gått hem helt hos amerikanerna sedan CBS började sända avsnitt.

Lauren Cathaway, Amerikansk mediamogul berättar varför Amerikanerna fallit pladask för serien;
- Efter nästan tio år av trashiga ''Reality TV''-serier är folk i USA trötta på dem, nu vill de ha program som skildrar en riktig vardag, vad vi i branschen kallar ''Real Reality TV''.

- Dessutom knyter Malax TV an till de europeiska banden som en stor del av USA har, det är lite som den andra skandinaviska filmen, den av Jan Troell som vann flera Oscars när den kom ut, ''Utvandrarna'' heter den. Malex TV är som en modern ''Utvandrarna'', berättar Cathaway vidare.

CBS har nu flyttat den tidigare så populära serien Greys Anatomy från dess sändningsplats och visar i istället avsnitt av Malex lokaltv. Häromkvällen slogs även ett rekord när den nya säsongen av Lost visades på den rivaliserande kanalen ABC, det visade sig dock att en majoritet av tittarna valde att byta kanal för att se ett tidigare osänt avsnitt av Malax TV som sändes på CBS.

- Vi är helt sålda på den här serien, berättar CBS inköpschef Brian Nostril, våra tittare är enormt intresserade att se fågellivet i Malax, samt självklart den spännande marknaden i Sundom där man kan köpa rulltårta och rökt fisk, berättar Brian Nostril.

Rivaliserande TV-kanaler pratar nu om hur man kan utmana CBS lyckade satsning, rykten om ett samarbete mellan Fox och JLTV (Järfälla LokalTV) florerar, dock vill varken CBS eller Järfälla lokalTV bekräfta eller dementera att ett sånt samarbete är på gång.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!