Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Hallström hade inte läst boken när han tackade ja.
Hallström hade inte läst boken när han tackade ja.

Lasse Hallström pank - tvingas filmatisera usel bok

Publicerad: 2011-04-30

Lasse Hallström har inte gjort en svensk film på 24 år. Den senaste var "Mitt liv som hund" som också blev hans biljett till Hollywood.

I Hollywood har han gjort några mer eller mindre lyckade filmer, bland andra "Ciderhusreglerna", "Gilbert Grape" och "Casanova". Men de senaste filmerna har inte gått så bra, och Lasse Hallström är i stort behov av pengar.

Därför har han valt att återvända till Sverige. Det mest lukrativa erbjudande han fick på kort varsel var att filmatisera boken "Hypnotisören" från 2009, förståeligt skriven under pseudonymen Lars Kepler.

Lasse Hallström själv säger sig inte ha läst boken, men att han får en hel del pengar för att göra den.

"Det kommer att bli en utmaning. Vänner och bekanta har avrådit mig från att tacka ja till att filmatisera boken, men jag är i stort behov av pengar och måste göra den. Den har ju sålt bra, så så dålig kan den inte vara."

Det sade Lasse Hallström innan han först läst något alls om boken.

- Efter att ha läst omdömen om boken på adlibris.se är jag uppriktigt sagt bedrövad, säger Hallström nu.

De omdömen som Lasse Hallström refererar till är bland andra dessa:

"Hypnotisören" har kapitel där man bara öser klumpigt författad undertext över läsaren. Bitvis är den riktigt pinsam att läsa, speciellt partierna med sonen och hans flickvän - det är expositiontyngt så till den grad att man rodnar. Att inte författarna och redaktörerna gjort det är svårt att förstå." skriver aliaset flitcraft.

"Jag hade ganska stora förväntningar och är oerhört missnöjd. En riktigt dålig bok, för mycket av allt. Dålig story./../ . Den är inte spännande, det är för mkt som händer som inte har någon spänning eller twist alls i sammanhanget. Jag är djupt besviken. Kämpade mig igenom boken, men rekommenderar den INTE till någon som inte har blå lysdioders under sin bil." - Annicka

Marita skriver: "Språket, dialogerna är inte bra skrivna. Får känslan av B-skådespelare som säger repliker till varandra. Märkligt nog en del stavfel, det brukar man väl aldrig se i sådana här böcker? Ologiska händelser. Jag kan inte förstå att denna ligger på topplistan. Möjligtvis topplistan bland folk som visar magrutorna på sina facebookprofilbilder."

Lasse Hallström igen:
- Dessvärre har jag redan skrivit på kontraktet, så jag måste ju göra den här filmen. Men jag vill ju inte läsa en bok som fått så här usel kritik. Jag kan redan nu be om ursäkt till svenska folket. Den här boken borde inte filmatiseras, den ska ligga på botten av havet inmurad i cement med en uttalad fatwa över sig.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Dn Dalarnas tidning Newsdesk Realtid dvdforum
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev