Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Den tvångsmatade bulldogen Charlie är Lars Vilks senaste konstverk.
Den tvångsmatade bulldogen Charlie är Lars Vilks senaste konstverk.

Lars Vilks tvångsmatar hund

Publicerad: 2010-10-06

På onsdagen visade Lars Vilks upp sitt senaste konstprojekt inför allmänheten. Konstverket heter "Den femte dödssynden" vilket syftar på den kristna tron med dess sju dödssynder, verket har tagit Vilks flera månader att förbereda.

"Den femte dödssynden" består nämligen utav den sexåriga bulldogen Charlie, vilken Vilks köpt på Blocket och som han sedan har tvångsmatat under de senaste sju månaderna. Hunden har fått ett flertal måltider om dagen och har enbart vistats i Vilks garage för att minimera all motion.

Vilks berättar om sitt nya konstverk och vad det betyder för honom;
- Jag utforskar nu alla aspekter kring tro och religion, precis som tidigare har detta konstverk sitt ursprung i den kristna trosuppfattningen.

- Inom kristendomen är de sju dödssynderna en grundpelare, den femte dödssynden är frosseri och det är just den som återspeglas i detta konstverk,
förklarar Vilks.

Lars Vilks berättar hur han under sju månader har matat bulldogen Charlie med pommes frites, pizza, hamburgare och kebab från ett lokalt gatukök. Allt för att Charlie på en kort tidsperiod ska växa sig rejält stor och fet.
- Jag är medveten om att det finns de som protesterar mot detta, men de har inte förstått att detta är konst. Jag måste få tvångsmata en hund för att utforska den kristna mytologin, det kallas för yttrandefrihet, förklarar Lars Vilks.

Vilks berättar även att "Den femte dödssynden" är ett projekt som fortfarande pågår och att Charlie framöver kommer att vistas i en 2x3 meter plexiglasfålla på Vilks tomt. Där kommer nu också allmänheten att kunna beskåda när Charlie matas åtta gånger om dagen.

I ett separat uttalande har Blockets presschef Johanna Wilkens gått ut med en varning till Blockets alla annonsörer:
- Om någon som säljer husdjur på blocket blir kontaktade av Lars Vilks, vill vi råda dom att väga omständigheterna ordentligt innan de genomför någon försäljning.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 27 kommentarer

Frosseri
Jag hade glömt att det är en dödssynd. Jaha, så nu blir jag tvungen att banta så inte grannarna ska gå runt och tycka att jag är en syndare. Suck! Men jag blev glad när jag såg hunden, Djur är så fina och mjuka...

Larra, (för 8 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

Snacka om sekulariserad
Jag är så sekulariserad så jag dagligen pissar en helpava nattvardsvin.

Kurth Jmtin, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Sjuk i huvudet...
Hur i hela friden kan han kalla det för konst när hunden inte kunnat protesterat eller kalla på hjälp. Han är inte bättre än kadaffilaffen och de andra diktatorna som utser sig till högsta huvudperson och förtrycker. KONST ÄR INTE DJURPLÅGERI ...teckningar och annat skapande ja men INTE TILL PRISET AV ANDRAS HÄLSA OCH LIV. IDIOT!!!

Arg konstnr av klass, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!
Det var en hiskeligt rolig och finurligt artikel! Men det ALLRA roligaste är att ALLA som kommenterat innan mig verkar tro att detta är på allvar! Ingen fattar att det här är en satirtidning! Herrejisses ...

Krut-Jrgen, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

der deutsche
Allt som står på intörnet är sant! Ja och allt som alla skriver också ;)

eftertanken, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank