Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Restaurangen vägrade ta emot Hanif Balis bordsreservation (Hanif Bali tar den i tvåan).
Restaurangen vägrade ta emot Hanif Balis bordsreservation (Hanif Bali tar den i tvåan).

Kaos när Hanif Bali ringde restaurang Bali

Publicerad: 2011-01-20

När riksdagsledamoten Hanif Bali (m) under onsdagen ringde restaurang Bali i Stockholm för att boka ett bord blev det starten på en utdragen tvist.

Bali (Hanif Bali) uppger att konversationen inleddes problemfritt, men när personalen bad om hans namn för bokningen blev det problem;

- De sa bara "Ja det här är Bali" när jag berättade att jag heter Bali, berättar Hanif Bali.

- Vi kom ingen vart, till slut la de på luren bara, de trodde jag satt och drev med dem, så jag ringde upp igen, förklarar en synbart upprörd Bali.

Även denna gång nekades Bali att boka bord på Bali och Bali blev upprörda på Bali så till den grad att de slängde luren i örat på Bali, Bali kände sig både ledsen, arg och kränkt.

- Jag ringde en sista gång och hotade med anmälan till ombudsmannen för etnisk diskriminering, men de trodde fortfarande jag drev med dem så jag gav upp, förklarar Bali.

Snuvad på det indonesiska kökets läckerheter blev det istället en Calzone med en stor stark på Västra Skogens Pizzeria, Balis absoluta favorithak i Solna.
- Man kan välja storlek på ölen och kommer man tidigt är det rätt tomt, ja förutom de fem-sex personer som konstant sitter och spelar på Jack Vegas-maskinerna såklart.

Hanif Bali berättar för Svenskbladet att det inte är första gången som han råkat ut för missförstånd, för ett år sedan skulle han flyga till Köpenhamn för en konferens. Men hamnade av misstag på ett flyg till Bali då man vid check-in desken läst fel i hans bokningspapper.
- Det var jävligt jobbigt, jag sov när vi lyfte och när vi inte landat i Köpenhamn efter två och en halv timme frågade jag en flygvärdinna vad som stod på och hon sa att vi hade elva timmar kvar tills vi landade i Bali!

Hanif Bali inväntar just nu bekräftelse från Skatteverket på att hans namnbyte har genomförts, tanken är att han med sitt nya namn, Hanif Rundqvist, ska slippa fler namnrelaterade problem.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: syltor
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Är detta nyheter?
Vem av dem kunde ints språket tillräckligt för att reda ut missförståndet? Och vems fel är det. En gnällspik som uppenbarligen inte kan tillräckligt med svenska för att boka bord skriker diskriminering det första han gör. Varför bokade han inte bara bord i namnet "Hanif"? Den som söker problem han finner....

Kim, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kaoz
Trodde det var laserturken som skulle göra kaoz med restaurangen, men jag hadde tydlogen fel. I bästa fall kanske jag fick se han klippa någons toung

Vischtor, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

så ska det se ut
Bra som vanligt, Ollonborg. Jag önskar Hanif lycka till med sitt namnbyte och jag hoppas han byter den där halsduken innan den växer fast i huden på honom.

Emily, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Vänta nu...
Det heter inte invandrare heller... kulturberikare heter det.

Greger Nonstop, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vänta nu...
Den här storyn tror jag inte på! En kille med namnet Hanif Bali som har klarat av att snacka sig in på valbar plats för de vit-vita moderaterna borde logiskt sett kunna snacka sig in på en restaurang som sköts av blat... svarti... färga... invandrare menar jag förstås!

Peter Andersson, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank