Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Discovery Channel och the History Channel har slut p material
Discovery Channel och the History Channel har slut p material

Kabel-TV kanaler i kris

Publicerad: 2009-06-09

Discovery Channels styrelse satt idag i krismöte efter att kanalen tvingats ställa in sin haj-vecka. Det visade sig att kanalen redan sänt alla program om hajar minst två gånger redan, och att det nu inte fanns mer material om hajar att sända. Programinköpare vid kanalen har övervägt att köpa in tecknade filmer om hajar, eller svartvitt material från 40- och 50-talet, men detta har mötts med skeptisism från kanalens kvalitetssäkrare.

Discovery Channel valde att under måndagskvällen sända en dokumentär om elefantattacker i Afrika samt  en dokumentär som argumenterar för att grävmaskinen är människans största tekniska landvinning, programplaneraren Patrik Lindberg vid Discovery Networks Nordic kommenterar;
- Vi vet att elefantattacker är dålig kompensation för vår så uppskattade "shark week", men vi har tyvär programtekniska svårigheter och hoppas att våra tittare är nöjda med det tillfälliga utbudet av program. Vi har ett helt team med experter som jobbar på att få tillbaka vår populära haj-vecka snarast möjligt.

Det går även rykten i mediebranschen att ytterligare nischade kabel-tv kanaler nu lider av liknande problem. Den kanal som står i fokus för dessa spekulationer är The History Channel som branschexperter menar håller på att få slut på sitt material om Andra Världskriget. Jonas Forsberg, programinköpare vid The History Channel förnekar dock att så är fallet;
- Vi har en hel del exklusivt material kvar att sända om Andra Världskriget, det finns ingen anledning för våra tittare att drabbas av panik.

The History Channels programtablå för måndagskvällen visade mycket riktigt att man fortfarande sänder olika dokumentärer som rör Andra Världskriget. Kl 20:00 började till exempel en repris av ett tidigare sänt program om kvalitéten på Axelmakternas respektive de allierades skodon. I programmet ingår bland annat en provmarsch på 300 mil genomförd av två olika team utrustade med olika skodon konstruerade enligt samtida källor från de båda sidorna. Vid klockan 22:00 börjar nästa program, "Hitlers Livvakters fruar & Barn" vilket är en dokumentär om Hitlers Livvakts fruar och deras barn, en bortglömd men menlös del av Andra Världskriget som inte rörs ofta.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons