Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
De två vinnarna av bästa Halloweendräkt 2009, "Skäggbiff" och "Bombmannen".
De två vinnarna av bästa Halloweendräkt 2009, "Skäggbiff" och "Bombmannen".

Halloweenfesternas bästa dräkter

Publicerad: 2009-11-01

På Hard Rock Cafe i Stockholm hålls årligen tävlingen för Sveriges bästa Halloweendräkt, en återkommande tradition på den amerikansk-inspirerade restaurangen. I åtskilliga olika kategorier tävlar man om vem som har den mest påhittiga dräkten och intresset för evenemanget har vuxit sen 1991 då man höll sitt första Halloweenparty i Stockholm.

I år var det IT-konsulten Staffan Eriksson som tog förstaplatsen i vuxenkategorin med sin dräkt "Skäggbiff" som han säger är en hyllning till "sin mamma, flickvän och alla andra kvinnor i världen". Staffan berättar att han fick idén till dräkten efter ett gräl med sin flickvän, vilket hon skyllde på sin intensiva mensvärk. Han har lagt ned mycket tid på dräkten och berättar att det var kul att se folks blickar när han tog tunnelbanan till Sveavägen denna kväll.

I junior-kategorin, dvs de som är upp till 16 år, vann 12-årige Sixten Strömlund med sin mellanöstern-inspirerade dräkt som han kallar för "Bombmannen". Sixten säger att han inte hoppas någon tar illa vid sig av hans dräkt och han försäkrar att den är helt ofarlig.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 SvD SvD2
Annons
Helfoder för hund och baby