Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Det ultimata beviset för att Juholt återföds varje århundrande?
Det ultimata beviset för att Juholt återföds varje århundrande?

Håkan Juholt - en vampyr

Publicerad: 2011-09-20

Förra veckan spreds en eBay-auktion av ett 140 år gammalt fotografi som en löpeld över Internet. Auktionen menade på att mannen på det gamla fotot i själva verket var Nicolas Cage och på grund av fotots anmärkningsvärda ålder måste han alltså rimligtvis vara en vampyr. Priset för det lilla fotot var heller inte av denna värld - en miljon dollar var man som vanlig dödlig tvungen att punga ut för det (kanske) slutgiltiga beviset att Nicolas Cage alltså är en vampyr.

En naturlig följd av denna Internetfluga kan ha varit att ännu en kryptisk bild fick se världens ljus. Antikhandlaren Fritiof Fridolinski från Malmö säger sig ha hittat en 150 år gammal karikatyrteckning av en trombonist som är slående lik partiledaren Håkan Juholt. Han drar därför också slutsatsen att Håkan Juholt måste vara en vampyr, även om Juholts blott fysiska uppenbarelse kanske inte vid första anblicken associeras till en klassiskt romantisk filmvampyr.

- Han kanske är en zombie också, eller en utomjording, eller rentav ett stalinistiskt voodoo-experiment, mumlar Fridolinski när Svenskbladet når honom på telefon för att reda ut de ljusskygga odödlighetsteorierna.

- Min teori är att han tillåter sig att åldras tills han blir kanske 70, 80 eller så. Sedan kommer Juholt att dö. Men i själva verket kommer den odöda vampyren föryngra sig själv och snart dyka upp ung igen någon annanstans i världen.

Svaret på frågan varför Juholt som vampyr ägnade sig åt att spela trombon för 150 år sedan blir dock något svävande.

- Liksom dagens Juholt är den 140 år äldre föregångaren intresserad av att ta ton. Även om det är andra sorters ljud i tutan utesluter jag alla former av tillfälligheter i sammanhanget. Dessutom har han väl alltid påmint till utseendet om en georgisk trombonist, avrundar Fridolinski sina presumtioner och fräser i nästa sekund ”case closed” smått irriterat innan han klickar oss i örat.

Fridolinski själv tycks iallafall vara på hugget - åtminstone vad gäller pengar. Han kräver nu minst 40 000 miljarder i utgångsbud för karikatyrteckningen som lades upp på Tradera nu i helgen.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!