Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Efter tidigare misstag vill Britney Spears helgardera sig mot pinsamma fotografier.
Efter tidigare misstag vill Britney Spears helgardera sig mot pinsamma fotografier.

Fotobojkott mot Britney Spears

Publicerad: 2009-07-10

Strikta krav på avtal från arrangörerna av Britney Spears konsert får stora delar av svensk press att fotobojkotta konserten som kommer att ske på måndagen den 13:e juli. Arrangören kräver att pressfotograferna ska skriva under ett avtal som ger Britney Spears copyright till bilderna samt rätten att bestämma över vilka bilder av henne som får publiceras.

Som skäl till det mycket strikta kontraktet uppges Britneys oförmåga att hålla sig borta från pinsamma och idiotiska situationer;
- Vi skickar bara vidare det här avtalet som kommer från Britney Spears management, berättar Torgny Svensson, pressansvarig för AEG-live, arrangören för de svenska konserterna.

- Man skulle tro att hon hade lärt sig något vid det här laget, men ända sedan den där kvällen då hon rakade huvudet, lät tatuera sig och sen anföll en journalist med ett paraply, så insisterar hennes management på att det här avtalet ska följas. Även Stockholms alla tatueringsstudios har blivit tvunga att skriva under ett avtal där de binder sig att inte tatuera Britney Spears ifall hon skulle dyka upp i deras studio under dagarna då hon är i Sverige, det var ett krav för att hon alls skulle genomföra Sverige-spelningen, berättar Torgny Svensson.

Kontraktet som Britney Spears konsertarrangör kräver att Dagens Svenskbladet och andra medieföretag ska skriva på för att få ta bilder på konserten är väldigt ingående. Bland annat specificerar det att inga bilder från konserten publiceras efter 30 dagar, att inga bilder vidareförsäljs, att bilder som Britney anser vara kränkande för henne, eller där hennes rumpa ser stor ut, inte får publiceras. Detta har lett till att samtliga stora tidningar i Sverige, Dagens Svenskbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen och Aftonbladet har valt att bojkotta konserten.

Kattis Rogersson, bildredaktör vid Aftonbladet kommenterar;
- Det spelar inte så himla stor roll för oss egentligen, vi kommer bara att googla fram någon bild från internet och skriva ihop något påhittat som vi alltid gör.

Dagens Svenskbladet har valt att helt bojkotta konserten då nöjeskorrespondenten Sune "Masen" Svänglund kommer vara upptagen med att tvätta sitt hår på måndagskvällen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD DN DN2
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev