Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Det timslånga programmet från SVT innehöll inte en enda fistingscen.
Det timslånga programmet från SVT innehöll inte en enda fistingscen.

För lite fisting i "Året med Kungafamiljen"

Publicerad: 2011-01-09

2010 var ett av de mest turbulenta året i kungafamiljens historia, en skandalbok bekräftade gamla otrohetsrykten, ett dyrt bröllop, en bruten förlovning samt nazianklagelser mot drottningens pappa.

Trots det händelserika året har SVT producerat sitt årliga program "Året med Kungafamiljen", utan att ha med en enda porr- eller fistingscen i  hela det timslånga programmet.

Kritiken har inte låtit vänta på sig och kritiker har protesterat mot vad de säger är en ensidig bild av kungafamiljen:
- De hade kunnat förmedla en mindre ensidig bild av kungahuset ifall de redogjort ordentligt för alla händelser som skett under året, samt haft med ett par rejäla porrscener, förklarar Alex Beck, regissören bakom filmerna Svenska slynor, Svenska Slynor II, samt Svenska Slynor III.

- Det är en okritisk bild av kungahuset som visas upp av SVT i programmet, de många händelser som diskuterats under året, kostnaden för Victorias bröllop, nazistanklagelserna mot Silvias far, samt boken om kungens otrohetsaffärer, ägnas inte mer än en minut i programmet.

Alex anser även att SVT gjorde bort sig i själva produktionen, det geografiska läget innebar en mängd inspirerade miljöer;
- Drottningholm med sin slottsmiljö är perfekt för "kostymporr", det är en 1700-tals genre i branschen där alla agerar vitsminkade och med peruker, kvinnorna i korsett och klassiska djupskurna klänningar.Det är porr som går hem hos båda könen, SVT gjorde bort sig.

- Vid Drottningholms brygga hade man dessutom kunnat ställa en yacht och sen kört en interracial-scen med en Camilla Henemark-kopia influgen från USA, två kameror, en ljud- och en ljuskille hade räckt, SVT är amatörer, förklarar Alex Beck.

Eva-Lena Melander, jurist samt aktiv inom Republikanska föreningen berättar;
- Det viktigaste uppdraget för SVT är att leva upp till kravet om public service. Det innebär att alla medborgare i vårt demokratiska land ska få tillgång till opartisk, saklig och mångsidig information.

- Det återkommande programmet Året med Kungafamiljen lever inte upp till de kraven, det kan vara en fråga för Granskningsnämnden att avgöra om SVT har svikit allmänheten för vänskapsrelationerna med kungafamiljen.

- Dessutom hade hela programmet varit intressantare ifall de haft mer porr i det, jag tänker mig något i stil med en fistingscen med Carl-Philip på alla fyra, det hade säkert fallit folk i smaken. 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN svt resume newsmill HD expressen aftonbladet aftonbladet2 aftonbladet3 GP sr arbetarbladet arbetarbladet2 allehanda nsk skanskan svt2 svt3 svt4 svd
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Om videons namn
Så länge videon kommer att heta "Året med Kungafamiljen" kommer den att innhålla för litet fisting. Det är nog först när den döps om till "Mera kött" vi kommer att få se en förbättring.

Max Bge-Jensen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Nytänk i monarkin
Håller med om att entreprenad vore susen. Har svårt att se ett enda motargument

Annika, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

kommunalråd för folkpartiet
Ja sätt dem i arbete. Det är förslöande och fördummande att gå på bidrag hela livet. Vad som helst är bättre än ingenting, så att de slipper utanförskap. De kan plocka upp hundbajs eller ligga med turister till exempel.

anonym, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nytänk i monarkin
Det är som jag ser det av stor vikt att det kungliga är öppna för alternativa inkomstkällor i framtiden, Det kan vara så att kungahuset privatiseras inom en snar framtid och läggs ut på entreprenad och då måste de f.d kungliga ha alternativa inkomstkällor. öppenhet var ordet!Annons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank