Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Black Tippex uppträder på Edsbyn dansar och ler
Black Tippex uppträder på Edsbyn dansar och ler

Europe stämmer världens sämsta coverband

Publicerad: 2011-02-26

De pengar som pudelrockarna Europe tjänade under det glada 80-talet har tagit slut. Istället för comeback väljer bandet med Joey Tempest i täten den enkla vägen tillbaka till välstånd: de stämmer ett pojkband från Edsbyn.

- Vi känner oss kränkta, säger Joey Tempest, frontfigur i den forna hårdrocksgruppen Europe. De har skändat vår största hit, slagit sönder vårt varumärke och de pissar oss i …

Joey tystnar när hans advokat lägger en hand på hans axel. Den kostymprydde mannen lutar sin närmre och viskar i sin skinnklädde klients öra. Joey nickar utan att släppa oss med blicken och när advokaten har sagt sitt börjar han om:

- Vi känner oss kränkta, säger han och sneglar mot advokaten som ger sitt tysta bifall. Det får räcka så.

Coverbandet bakom den påstådda kränkningen heter ”Black Tippex”. Gruppen består av fem högstadieelever från Edsbyn som klär sig i svart och älskar hårdrock.
 
Mats-Ola Jönsson – Sång. Mats-Ola (lilltuppen även kallad) är gruppens ”lead singer” tillika ”bad guy”. Efter att på senare tid stärkt sin fysik med stavgång (tillsammans med mamma) klarar han att utnyttja hela scenens yta även på de lite större spelningarna. Förutom att han kan meka med mopeder har Mats-Ola högt betyg i hemkunskap och geografi.

Linus ”Limpan” Gyllmo – Keybord. Limpan var alltid sämst i klassen på musiklektionerna men så tog han ett beslut. Har sedan dess visat att man kan nå hur långt som helst bara man vill. Spelar på en Korg Poly-800 II som han fick ärva av storebror. Två av tangenterna har lossnat så det brukar gå åt mycket tejp när de repar. Är den i bandet med störst ”put” bakom gylfen, något han själv försöker dölja under spelningarna.

Tristan & Christian Vedmark – Solo- resp. kompgitarr. Tvillingarna som redan innan gruppen bildandes började att slåss för att ingen av dem ville vara bandets basist. Slagsmålet hann dock brytas upp av pojkarnas föräldrar innan det var avgjort och då togs även beslutet att det inte behövdes någon basist i Black Tippex.

Ingo Ädelpuck – Trummor. Ingo är självlärd och betraktas med sina 19 år (varav fyra år bakom ett trumset) som gängets ”ålderman”. Han snusar ”Röda Lacket” och kan stoltsera med egen lägenhet i city och en samling signerade plektrum. Går alltid i träskor.

- Vi är öppna för en förlikning, meddelar Göran Stollerud, hårdrocksprofessor samt Black Tippex nyblivne advokat och största fan. Grabbarna lovar att aldrig spela ”The Final Countdown” igen, men i gengäld kräver de att Europe aldrig igen får kalla Black Tippex för ”världens sämsta coverband.”

- I annat fall kommer jag lämna in en motstämning för förtal och ärekränkning.

I skrivande stund är det fortfarande oklart hur Europe ställer sig till Black Tippex krav.


Annons

Dolph Dilfson

Fler artiklar av Dolph Dilfson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Europe4ever
Haha...bra att den som skrivit artikeln inte kollar upp fakta först! Europe har återförenats redan vid 2004. De spelade till och med 2000 i Stockholm inför flera hundra tusen personer! De har även släppt 3st nya album med helt annat sound än på 80-90-talet! Och spelar inför slutsålda konserter/arenor världen över! Så kolla upp fakta först innan ni skriver! www.europetheband.com

Europeholic, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Vi i...
Och vad gitarrnissen gjorde med sin gitarr är säkert straffbart i åtminstone femtio länder. x(

Mats, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vi i...
..ouch..det kändes ända in i ryggmärgen när grabben lämnade ut sin delikata stämma i sfären..

Absolut ogehr.., (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

He-he
Black Tippex är tamme17 det bästa bandnamn jag någonsin har hört, borde copyrightas...

Death Metal Lives, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank