Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Centans kungar "Borgen" och "Fredda" på Sergels torg 1968.
Centans kungar "Borgen" och "Fredda" på Sergels torg 1968.

"Dom kallar oss Moderater"

Publicerad: 2011-07-12

Ingen i vuxenvärlden ville veta av dem och hemma söps det så mycket att man fick göra läxorna i skogen ifall man ville ha lugn och ro. Men de försummade ungdomarna växte upp och blev politiker som beslöt sig att bajsa över hela Sverige som hämnd.

"Dom kallar oss Moderater" är dokumentärfilmen som fångar bilden av en hel generation där egenvärde och bloggande fyller vardagen och där uttryck som lönsamhet och jobbskatteavdrag står i centrum.

Följ Anders "Borgen" Borg och Fredrik "Fredda" Reinfeldt i deras tidiga karriärer på fester och i MUF, se hur deras människosyn kom att utvecklas och leda till filosofin bakom höjda a-kasseavgifter, utförsäkringar, jobbcoacher och vräkta barnfamiljer.

I periferin kring umgängesskretsen träffar vi andra unga moderater, Sven-Otto Littorin som köper ut folköl till sextonåriga flickor, och Cecilia Stegö Chilò som alltid smiter in på konserter utan att betala inträde.

Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, berättar om filmen;
- Jag tycker om filmen eftersom alla föds på lika villkor i livet med två friska föräldrar. Det finns säkert några överviktiga sossar som inte kommer tycka om den, såna som man ser ibland när man måste åka buss.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SR HD Metro NSD SvD Corren Expressen
Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Blondinbella - Buss?
Den här artikeln kan helt enkelt inte vara sann. Jag tror inte en sekund på att Blondinbella skulle någonsin få för sig att åka buss. Jag tror att Dagens Svenskbladet är dålig på att faktachecka.

Dumheter, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

alla känner ju apan
Haha, jäklar va awesome, jag skulle vilja vart kompis med en Borg om han haft en sån frilla i sin ungdom :D

apan, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Uppföljaren till...
... dom kallar oss Mauds, en succe på landsbygden tills man upptäckte att den var inspelad runt Stureplan.

Anders P, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Mot väggen med murvlarna!
Nä nu djävlar!!! Nu har kommunisterna gått för långt. Det här är ren vänsterpropaganda! Alla vet att Moderat människosyn och ekonomisk politik är grundad på Gudomlig Insikt - bevisad av otaliga Nobelpris. Liksom att latmaskarna och de inbillningssjuka behöver en spark i arslet. Och att om vi inte sänker skatten kan vi inte köpa champagne och ny swimmingpool. Ta lite ansvar och skriv artiklar om framgångsrika entreprenörer i stället!

Jens-Jasper G., (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Marschen
Jag gillade filmen sisådär för att den var svart och vit. Vad fan kostade det att måla hela Sergels torg så där svart vit som man gjorde för att få filmen svart och vit? Nu vill jag se på porrfilm istället. Gärna med kvinnor med stora buskar. för det gillar en trädgårdsmästare som jag.

In Terolig, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank