Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Ofrälse har fortfarande en del att lära om matseder.
Ofrälse har fortfarande en del att lära om matseder.

Prins Westling beställde in ketchup vid bröllopsmiddagen

Publicerad: 2015-06-15

Under lördagens bröllopsfirande serverades det under middagen en gåsleverparfait, dock föll den inte Prins Daniel Westling riktigt i smaken.

Westling hördes yttra en ovanlig önskan till serveringspersonalen:
- Skulle hovästmarn' vara så vänlig att skicka in lite ketchup?

Vittnen berättar sedan hur kronprinsessan Victorias ögonbryn åkte upp i en v-formad figur där dom stannade större delen av middagen och hur hon för en sekund tittade på Westling sammanbitet innan hon sedan plötsligt började le igen.

När ketchupen väl kom in spelade hon med och sprutade förrätten full med ketchup och åt sedan med en sammanbiten min upp allting.

Det är inte första gången som kronprinsessan får "rädda" en situation där hennes make trampat i klaveret. Denna gång var det dock inte lika iögonfallande som incidenten med Honduras  premiärminister och Daniel Westlings skämt om glassen 'Nogger', eller besöket i Ockelbo där Westling gled tillbaka in i gamla vanor och körde race i en bättre begagnad Renault ut till Röladan för att dricka ett sexpack Falcon med "gamla polare", som tur var kunde Säpo avbryta denna eskapad.

Experten på statsckick samt hembryggaren professor Göran Bartolomeus Stollerud har kommenterat
- Att passa in som nykomling i en kungafamilj är inte det lättaste, vilket  Sofia Hellqvist den blivande prinsessan redan erfarit då hon fått byta en serie av en reality show mot en livslång reality show.

- Allt mänskligt beteende springer ur förväntningar och aspirationer, i det här fallet vore det humanast för alla iblandade ifall dom avskaffade monarkin, då slipper dom och alla kring dom låtsas att dom är så fina i kanten.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev